Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

En om voedselverspilling terug te dringen

Tesco start met verkoop 'groene' citroenen wegens tekort

Tesco probeert een tekort aan citroenen te voorkomen door groenere exemplaren te verkopen. Ondanks hun nog wat groene schil, zijn deze citroenen net zo fris van smaak als gele. 

Tesco heeft de kleureisen voor citroenen laten vervallen in een poging voedselverspilling bij de consument thuis te verminderen omdat het fruit nu zeker twee dagen langer houdbaar is. 

De krapte in de retail is het gevolg van de aanzienlijk kleinere laatste volumes uit Spanje, waar het Verenigd Koninkrijk het merendeel van haar citroenen inkoopt. Vanaf eind juni is Zuid-Afrika de belangrijkste leverancier aan het Verenigd Koninkrijk. Tesco zal nu echter eerder dan gebruikelijk starten met de inkoop van groene Zuid-Afrikaanse citroenen om de aanvoer op peil te houden.

Savia Weidinger, citrusinkoper bij Tesco, legt uit: "Deze groenere citroenen die wij momenteel verkopen zijn al rijp en smaken perfect. Ze hebben alleen nog wat langer de tijd nodig om op kleur te komen. In Zuid-Afrika gebeurt dit eind juni wanneer de nachten koeler worden. Deze keuze betekent niet alleen dat consumenten deze populaire vrucht weer kunnen kopen maar ook dat ze een nog verser product in huis halen."

De klanten van Tesco zullen het besluit van de retailer waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen, aangezien de populariteit van citroenen het afgelopen jaar met 10% gegroeid is. Steeds meer mensen gebruiken het fruit in gerechten en sappen. 

Tesco heeft de belofte gedaan geen bruikbare voeding verloren te laten gaan en werkt samen met telers en leveranciers aan de aanpassing van gewassenspecificaties. De groene citroenen zullen bij 800 Tesco-vestigingen in heel het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018