Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India verhoogt importheffingen op Amerikaanse appelen

Een twaalftal invloedrijke Amerikaanse politici laat weten dat het recente besluit van India om de importheffingen op appelen van 50% naar 80% te verhogen telers in de Verenigde Staten hard zal raken. De wetgevers beweren bovendien dat India misbruik maakt van de regels van de Wereldhandelsorganisatie. 

Op 28 mei lichtte India de Wereldhandelsorganisatie in over haar voornemen om de importheffingen op appelen nog voor 21 juni te verhogen. India omschrijft deze verhoging als vergelding voor de Amerikaanse importheffingen op aluminium en staal.

"In onze optiek maakt India, evenals China en andere landen, misbruik van de regels van de Wereldhandelsorganisatie door eenzijdige vergeldingsmaatregelen te nemen zonder goedkeuring, en we verzoeken u daarom met klem om dit soort misbruik aan te pakken," zo schrijven de congresleden uit de staat Washington in een brief aan de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger, Robert Lighthizer. 

Dit seizoen werden er ruim 7,7 miljoen dozen appelen (met een geschatte waarde van €100 miljoen) naar India verladen. "We weten dat er momenteel ongeveer één miljoen dozen appelen in containers onderweg zijn naar India. De maatregel zal telers van Red Delicious appelen onevenredig hard treffen omdat 90% van de export vanuit Washington naar India Red Delicious appelen betreft."

Outlookindia.com meldt dat Handelsminister Suresh Prabhu een ontmoeting zal hebben met Lighthizer en andere vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering en uit de sector.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018