Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India verhoogt importheffingen op Amerikaanse appelen

Een twaalftal invloedrijke Amerikaanse politici laat weten dat het recente besluit van India om de importheffingen op appelen van 50% naar 80% te verhogen telers in de Verenigde Staten hard zal raken. De wetgevers beweren bovendien dat India misbruik maakt van de regels van de Wereldhandelsorganisatie. 

Op 28 mei lichtte India de Wereldhandelsorganisatie in over haar voornemen om de importheffingen op appelen nog voor 21 juni te verhogen. India omschrijft deze verhoging als vergelding voor de Amerikaanse importheffingen op aluminium en staal.

"In onze optiek maakt India, evenals China en andere landen, misbruik van de regels van de Wereldhandelsorganisatie door eenzijdige vergeldingsmaatregelen te nemen zonder goedkeuring, en we verzoeken u daarom met klem om dit soort misbruik aan te pakken," zo schrijven de congresleden uit de staat Washington in een brief aan de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger, Robert Lighthizer. 

Dit seizoen werden er ruim 7,7 miljoen dozen appelen (met een geschatte waarde van €100 miljoen) naar India verladen. "We weten dat er momenteel ongeveer één miljoen dozen appelen in containers onderweg zijn naar India. De maatregel zal telers van Red Delicious appelen onevenredig hard treffen omdat 90% van de export vanuit Washington naar India Red Delicious appelen betreft."

Outlookindia.com meldt dat Handelsminister Suresh Prabhu een ontmoeting zal hebben met Lighthizer en andere vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering en uit de sector.

Publicatiedatum: