Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Antigua's zwarte ananas

In het wapen van Antigua zijn alle kenmerken van het eiland terug te vinden: de zee, de natuur en suiker. Deze worden bekroond met een zwarte ananas, waarvan wordt beweerd dat hij de zoetste ter wereld is. De ananas werd door het Zuid-Amerikaanse Arawak-volk in Antigua geïntroduceerd. In de zeventiende eeuw werd het fruit voor het eerst geteeld aan de zuidkust van het eiland. 

Sindsdien is er niet veel veranderd. Zwarte ananas wordt nog steeds op kleinschalige plantages in het zuiden geteeld en het fruit is vrijwel uitsluitend bestemd voor lokale consumptie. De teelt is zo bescheiden dat veel restaurants en vakantieresorts hun ananas importeren (bijvoorbeeld uit Florida) om voldoende fruit voor hun gasten te hebben.

Zwarte ananas is verrukkelijk zoet en heeft een knapperige textuur. Anders dan de naam doet vermoeden, is deze vrucht niet zwart. Op atlasobscura.com is te lezen dat de schil altijd groen blijft, zelfs wanneer de ananas rijp is. Het plukken van rijpe exemplaren is dus puur een kwestie van goed ruiken en voelen. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018