Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Slechte markt voor Chinese druiven

"De gemiddelde prijs voor druiven op de Chinese markt ligt 20% lager dan vorig jaar. De retailsector loopt met name erg stroef. De inkoopprijs bij sommige teeltgebieden ligt onder de kostprijs. Druiventelers draaien daardoor met verlies en proberen de schade tot het minimum te beperken," zegt Liang Haoran, die als druiventeler en handelaar gevestigd is in de stad Nanyang in de regio Henan.


"Er zijn drie belangrijke redenen voor deze slechte marktomstandigheden. Ten eerste is het areaal voor de druiventeelt in de afgelopen paar jaar enorm toegenomen. In een van de grootste teeltgebieden in Henan werd het areaal voor twee jaar op rij met 30% per jaar uitgebreid. Het toegenomen aanbod heeft de prijzen verlaagd. Ten tweede zijn de plantages in Henan relatief klein. De druiven worden laat rijp en de logistieke kosten zijn hoog. Ten derde loopt de lokale druiventeeltsector achter op het gebied van innovaties met betrekking tot druivenrassen. De kwaliteit is hierdoor vrij matig geworden. Het is erg lastig om consumenten enthousiast te laten worden over deze druivenrassen."


"We bezitten 67 hectare aan plantages in Nanyang te Henan. Onze voornaamste rassen zijn Jufeng, oftewel Large Mountain Peak en Xiahei, ook wel bekend als Summer Black. Ons seizoen begint elk jaar in het midden van juli en loopt door tot het midden van september. We vermarkten onze druiven via groothandelaars, supermarkten en fruitwinkels in de grote en middelgrote steden van China. Dit jaar is de markt echter in mineur en zijn de omstandigheden ronduit grimmig. We zijn actief op zoek naar importeurs in het buitenland. We hopen dat we onze druiven kunnen exporteren naar Zuidoost-Azië en Rusland."

Liang Haoran
Druiventeler en exporteur in Nanyang, Henan
Telephone number: +86 187 0199 2805
E-mail address: lmq158965@sina.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018