Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Logistieke managers moeten steeds meer kennis hebben van IT"

De huidige logistiek manager wordt de komende jaren steeds meer een IT-manager. Deze stelling legden we voor aan een groep van beginnend en ervaren logistiek managers. Over het algemeen zijn de logistiek managers het hiermee oneens. Wel erkennen ze dat ze, om te kunnen blijven concurreren in de dynamische wereld van de logistiek, ze als logistiek manager zeker in toenemende mate kennis moeten hebben van IT.

Onafscheidelijk
Een van de logistiek managers onderschrijft: "Op zeker zal de informatiestroom en de product-stroom onafscheidelijk van elkaar worden. En laten we de geldstroom niet vergeten. Alles gaat onder supply chain vallen. En daarbinnen kan je nog steeds 'gewoon' logistiek manager zijn."

Kanttekening
Edward Heuzen, Logistics Manager voor het MEB bij Akzo Nobel Rotterdam, wil hier een kanttekening bij zetten: "Ligt er aan op welk niveau. Strategisch, tactisch of operationeel. Vanuit operationeel oogpunt zal er een hoop veranderen door systemen/techniek dat in ontwikkeling is. Het operationele werk zal minder zijn door digitale handen. Strategisch zal er altijd moeten worden nagedacht welke richting we opgaan."

Veranderingen
Henk Kolenbrander, interim Logistics Manager bij Chemours: "Je ziet wel systemen die 15 jaar ook bestonden, nu doorontwikkeld zijn met interfaces. Dit heeft ook te maken met standaardisatie in de keten. De rol van logistiek manager verandert naar een supply chain manager rol. Mensen hebben geen idee wat je doet als je zegt dat je supply chain manager bent, terwijl als je zegt dat je logistiek manager bent, denken mensen wel dat ze begrijpen wat je doet."

Dit artikel is onderdeel van het online magazine 'Trends in de logistiek'. Onze opleiding Logistiek Management bestaat vijftien jaar. In de afgelopen jaren is de logistiek aan veel veranderingen onderhevig. Ook de komende jaren staat de logistiek niet stil. Denk hierbij aan trends als ketensamenwerking, cybersecurity, duurzaamheid, globalisering en sharing. In deze reeks kijken we met beginnend en ervaren logistiek managers vooruit naar de trends in de logistiek.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018