Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Droogte kan Deense telers miljoenen euro’s kosten

ATL meldt dat Deense telers veel te lijden hebben van de aanhoudende droogte.Als de droogte even lang aanhoudt als in 1992, kan het totale verlies oplopentot miljoenen euro's. De neerslag blijft in Denemarken nog steeds uit en veel deskundigentrekken al vergelijkingen met de extreme droogte in 1992 toen de landbouwopbrengstmet 23 procent daalde.

Fyens op Funen treft de droogte telers van uiteenlopende gewassen. Zo isaardbeienteler Niels Jacobsen dag en nacht in de weer met zijn waterkanonnen. "Ikteel al tien jaar aardbeien en zo'n extreme droogte heb ik nog nooitmeegemaakt. We irrigeren zoveel we kunnen, maar soms lopen de aardbeiendesondanks zonneschade op. Dan krijgen ze witte plekken en worden ze kwetsbaarder,"vertelt Jacobsen, die zijn waterrekening gigantisch ziet oplopen.

interview met lokaaltelevisiestation TV2. "Op de meeste plaatsen op Funen is de situatie bepaaldkritisch. Op sommige plekken is wel wat regen gevallen, maar dat is lang nietgenoeg," vertelt Hagelskjær tegen de lokale televisie Funen.

DR. De aardappelplanten hebben zeker in juni enjuli ook nog veel water nodig, voordat ze in augustus geoogst kunnen worden,zodat die elektriciteitsrekening nog flink zal oplopen als de droogte nogaanhoudt. Larsen hoopt daarom dat de prijzen zullen stijgen, zodat hij op diemanier zijn kosten kan compenseren.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018