Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Straks spraakgestuurd bestellen via Google Assistant.

Carrefour sluit deal met Google

Franse shoppers kunnen vanaf begin volgend jaar hun boodschappen doen via de onlinekanalen van Google. Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft daarvoor een deal gesloten met het technologiebedrijf. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Volgens Carrefour is het voor het eerst ooit dat Google betrokken is bij bestellingen van verse producten. De deal past binnen de plannen van Carrefour om een toonaangevend bedrijf te worden in onlineboodschappen. Vooralsnog moet het bedrijf het in Frankrijk hebben van de voor veel Nederlandse vakantiegangers bekende megasupermarkten in buitengebieden.

Door de deal kunnen klanten straks producten bestellen via de spraak gestuurde assistent Google Assistant, die later dit jaar ook in het Nederlands beschikbaar komt. Ook worden boodschappen van Carrefour gekoppeld aan het winkelkanaal Google Shopping. Eerder dit jaar maakte concurrent Casino al bekend online de handen ineen te slaan met de Amerikaanse webwinkelreus Amazon voor bestellingen in de regio Parijs.

Bron: Agconnect

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018