Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexicaanse Sinaloa breidt areaal asperges met 2000 hectare uit

Op zoek naar betere economische alternatieven zullen de telers van Valle del Carrizo dit jaar asperges gaan planten. Het ambitieuze project omvat meer dan 2000 hectare in Sinaloa.

Pedro Esparza Lopez, de voorzitter van het zeventiende agrarisch gemeentelijke comité, zei dat dit gewas absoluut een goed alternatief is omdat het een oplossing zou bieden voor de terugkerende lage temperaturen in de vallei. Dit gewas is immers bestand tegen veertien graden onder nul. Bovendien is het een goede economische optie voor telers, omdat ze het op contract telen en daarom verzekerd zullen zijn van inkomsten.

Hij zei ook dat de asperge een meerjarig gewas dat het tien jaar volhoudt, wat de telers een gegarandeerd inkomen biedt voor een decennium.

Tot nu toe hebben telers al contracten afgesloten voor de eerste 370 hectare van het gebied dat zal toenemen tot meer dan 2000 hectare.

Esparza Lopez verklaarde ook dat ze land van goede kwaliteit uitkiezen om de best mogelijke resultaten te garanderen, wat zich in de komende jaren tot de rest van het koude gebied van de staat kan uitstrekken aangezien is aangetoond asperges zich aanpassen aan de omstandigheden en de bodem van de staat.

Bron: debate.com.mx

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018