Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse Alcoaxarquía importeert recordvolume Peruaanse avocado's

De laatste avocado's uit Malaga werden ongeveer een maand geleden afgezet tegen prijzen tot 3,40 euro. Op dit moment importeren Spaanse bedrijven voornamelijk Peruaanse avocado's die duidelijk de Europese markt domineren zodra de import uit Zuid-Afrika klaar is.

"De grote aanvoer van Peruaanse avocado's, die dit jaar met 20% is gegroeid, heeft samen met de productie uit Zuid-Afrika, Kenia en Colombia tot verzadiging van de markt geleid sinds mei", zegt José Antonio Alconchel, manager van Alcoaxarquía. "Het beschikbare volume begint te dalen nu de laatste ladingen uit Zuid-Afrika en Colombia zijn uitverkocht", voegt hij eraan toe.


Volgens de ondernemer "komt de oogst in Peru dit jaar gelukkig erg geleidelijk vanwege het feit dat het fruit er langer over heeft gedaan om de juiste vetniveaus te bereiken, waardoor het Peruviaanse avocadoseizoen langer duurt. Afgezien van de export naar de Verenigde Staten bereikt Peru nu ook andere markten zoals China en Japan, waar de vraag zeer snel groeit. De toename van de invoer uit buurland Chili is ook opmerkelijk."

Dit jaar opende het in Malaga gevestigde bedrijf zijn dochteronderneming Alcoaxarquía Peru, waar het de producten verpakt van gecontracteerde telers. Het volume van avocado's die vanuit Peru worden verzonden zal een nieuw record betekenen. "We waren van plan dit jaar zeventig containers te importeren, maar we zullen gemakkelijk honderd containers bereiken", zegt José Antonio Alconchel. Volgens Alconchel is de kwaliteit van Peruaanse avocado's op dit moment het beste. "De Peruaanse avocado's zijn van een vergelijkbare kwaliteit als de Spaanse."

Het doel van Alcoaxarquía is het aanbod op twee landen te concentreren: Peru en Spanje. "We zijn begonnen met het op de markt brengen van de eerste Peruaanse avocado's met een vetgehalte van 23% en gekweekt op de hoogstgelegen gebieden in april. Momenteel worden aan de kust avocado's geoogst met een vetgehalte van rond de 24%. Het hoogseizoen komt ten einde in juli en augustus, hoewel we tot september nog Peruaanse avocado's kunnen leveren en vanaf dat moment zullen we beginnen met het oogsten van de eerste Spaanse avocado's," zegt Alconchel.


Voor meer informatie:
José Antonio Alconchel Jr.
Alcoaxarquía
M: +34 690043230
T: +34 951 33 39 34
jose@alcoaxarquia.es
www.alcoaxarquia.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018