Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mango blinkt uit

Peru zet in Europa veel diepgevroren tropisch fruit af

Afgezien van de export van vers fruit naar hoge inkomensmarkten zoals Europa, draagt de Peruaanse export van diepvriesfruit ook toe aan de internationale bekendheid van het land.

Dit blijkt uit een recent rapport van het Centrum tot Bevordering van de invoer uit ontwikkelingslanden (CBI), een instantie die deel uitmaakt van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Volgens het document neemt de consumptie van tropisch diepvriesfruit in Europa toe door verschillende factoren, zoals het verlangen van het publiek om voedingsmiddelen te verkrijgen die gemakkelijk te bereiden of klaar voor gebruik zijn.

Volgens het rapport zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België de belangrijkste bestemmingsmarkten voor deze producten, vooral uit ontwikkelingslanden zoals Peru. Opgemerkt moet worden dat Nederland en België het grootste deel van het diepgevroren tropische fruit dat ze importeren niet consumeren, maar naar andere bestemmingen exporteren.

In het rapport staat dat het grootste aantal van dit soort zendingen dat in Europa aankomt, overeenkomt met diepgevroren mango's, die voornamelijk afkomstig zijn uit India en Peru. "Diepgevroren stukken mango zijn populair voor de productie van smoothies met diepgevroren bananen en ander fruit. En het is ook een populair ingrediënt in fruityoghurts," stelt het rapport.

India en Peru zijn leiders in het aanbieden van diepgevroren mango en de hele lijn van tropisch fruit in deze vorm.

Het document merkt op dat Nederland, een wederuitvoerend land, tot 2016 een van de grootste leveranciers van deze producten voor Europa was. Na dat jaar werd het echter overtroffen door India en Peru, wat laat zien dat ontwikkelingslanden steeds meer direct aan eindbestemmingen gaan leveren. Andere producenten die zich in dit segment willen gaan begeven zijn Vietnam, Mexico, de Filipijnen, Guatemala, Madagaskar, Thailand en Brazilië.

Tot slot zegt het CBI dat de import en export van bevroren tropisch fruit toeneemt. De Europese import van dit type is sinds 2012 jaarlijks met 17% in waarde en met 9% in volume toegenomen tot 140 miljoen euro en 74.000 ton in 2016. Daarnaast is "de verwachting dat de invoer van diepgevroren tropisch fruit uit ontwikkelingslanden in de komende paar jaar zal blijven toenemen, waarschijnlijk met meer dan vijf procent per jaar. Deze groei zal naar verwachting worden aangedreven door de groeiende vraag naar gezond voedsel en de interesse in een meer gevarieerd menu met exotisch fruit. "

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018