Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Delta-passagier hoeft geen boete meer voor appel te betalen

Twee maanden geleden haalde een passagier van Delta de krantenkoppen nadat een Amerikaanse douanier haar een boete van €400 gaf en haar 'Global Entry'-status introk vanwege een appel. Dankzij een congreslid uit Colorado is de boete nu ingetrokken en de Global Entry-status van de onfortuinlijke passagier hersteld. 

Eind april vloog Crystal Tadlock vanuit Parijs terug naar de Verenigde Staten. Toen zij de douane passeerde om over te stappen op haar binnenlandse vlucht, werd zij beboet omdat ze een in plastic verpakte appel van Delta in haar handbagage had die zij tijdens de vlucht vanuit Parijs had gekregen. 

De douanier wees haar er echter op dat het niet toegestaan is om fruit mee het land in de te nemen, zelfs als het uitgedeeld is door een luchtvaartmaatschappij. Hij ging niet in op haar verzoek om het fruit weg te gooien maar gaf haar in plaats daarvan een fikse boete van ruim €400. Ook trok hij haar Global Entry-status in.

Toen congreslid Ed Perlmutter uit Colorado over het voorval hoorde, besloot hij actie te ondernemen. In Washington raadde hij douanemedewerkers aan om in het vervolg discreet te handelen en niet alleen volgens het boekje te werken. Op sfgate.com is te lezen dat de douane de boete heeft ingetrokken.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018