Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overvloedige aanvoer avocado's in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is momenteel sprake van een overvloedig avocado aanbod. "De aanvoer is goed. We schakelen nu over van Marcena naar fruit uit teeltgebieden met verschillende hoogteliggingen. Ik zie momenteel veel avocado's met een donkere schil. Deze hebben langer aan de boom gehangen en moeten dus ook eerder weg," legt Austin Kachele van Sun Valley Farms in Californië uit. 

Keith Slatterly van Stonehill Produce, eveneens in Californië, voegt er aan toe dat de oogst in Mexico dit jaar aanzienlijk is. "Het is de grootste oogst die ze ooit gehad hebben en we hebben het over zo'n 544 miljoen kilo," vertelt hij. 

Evenals Kachele merkt Slatterly op dat het fruit dat momenteel het land binnenkomt rijper is. "Het is erg rijp en heeft een hoog oliegehalte," vertelt Slatterly. "De oogst in de middelhoge regio's zou nu nagenoeg klaar moeten zijn en er wordt nu aan de oogst in de hooggelegen regio's begonnen. Er zijn telers die vanwege de omvang van hun oogst niet al het fruit hebben kunnen plukken."


Foto: Stonehill Produce Inc.

Aanbod afstemmen
Het blijft afwachten hoe de situatie van andere landen die avocado's leveren zich ontwikkelt. "Ik weet niet hoe lang Mexico haar seizoen kan rekken. Het zal er van afhangen of zij zich aanpassen aan de hoeveelheid fruit dat uit Peru en Californië komt. Wat kan de sector verwerken? Wij leveren sinds het begin van het jaar bijna 22,7 miljoen kilo per week," vervolgt Slatterly. Hij vertelt dat Californië nog 50% van haar oogst moet plukken. "We kunnen wekelijks 5,9 tot 6,8 miljoen kilo uit Californië verwachten," voegt Slatterly er aan toe. 

In de tussentijd is in Peru het seizoen ook begonnen en zijn de eerste volumes al in de Verenigde Staten aangekomen. Veel van het fruit uit Peru is al op voorhand verkocht aan de retail. Toch is het de verwachting dat Peru tot en met augustus een rol van betekenis zal blijven spelen op de Amerikaanse markt. 


Foto: Stonehill Produce Inc.

Vraag in de zomermaanden
Ondanks dat er deze maand geen feestdagen zijn die zich lenen voor avocado aanbiedingen, denk bijvoorbeeld aan Cinco de Mayo, vertelt Slatterly dat de zomermaanden volop kansen bieden om het fruit te promoten. 

Al deze factoren tezamen hebben een prijsdaling veroorzaakt. "Het zal er dus op aan komen om het aanbod in de gaten te houden," vervolgt Slatterly. "Als de sector de markt blijft overspoelen met meer dan 22 miljoen kilo, dan zullen de prijzen sterk onder druk komen te staan. Als het evenwicht bewaard blijft, dan zouden de prijzen kunnen variëren tussen €16,95 en 25,40."

Kachele vertelt tot slot dat de oogst in Californië momenteel haar piek beleeft en dat de volumes de komende zes weken geleidelijk zullen afnemen. 

Voor meer informatie:
Austin Kachele
Sun Valley Farms LLC.
Tel: +1 (661) 725-0718
Austinkachele.sales@sunvalleyfarmsllc.com

Keith Slattery
Stonehill Produce Inc.
Tel: +1 ((949) 488-9613)
slattery@stonehillproduce.com
www.stonehillproduce.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018