Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Arie van Helden en Maarten van Fraassen, Global Fresh International:

"Ongekende regenval Guangzhou, groothandelsmarkt voor klein deel open"

Bijna 73.000 mensen in het zuidoosten China zijn geëvacueerd in verband met hevige overstromingen. In de miljoenenstad Guangzhou is het openbare leven verstoord en staat het water in de straten. De hevige buien zijn meegekomen met tyfoon Ewiniar die over de zuidoostkust van China raasde. In provincie zijn zeker vijf mensen omgekomen. Een aantal mensen zou zijn geëlektrocuteerd in onder water gelopen straten.

Arie van Helden en Maarten van Fraassen tijdens de laatste editie van de Asia Fruit Logistica

Arie van Helden van Global Fresh International uit Strijen kwam vrijdag aan in Guangzhou. Hij vertelt bij de NOS: "Ik werd door een zakenrelatie opgehaald op het station en naar het hotel gebracht. Dat is een afstand van een paar kilometer en daar hebben we in totaal drie uur over gedaan. Veel wegen waren slecht begaanbaar, sommige helemaal niet. Ze stonden helemaal vol met water."

Zijn collega Maarten van Fraassen zegt dat de mensen in de regentijd wel wat gewend zijn, maar dat de regenval van gisteren ongekend was. "Ik heb zojuist een vergadering gehad met een klant die hier al vijftien jaar woont en die zei dat ze nog nooit zoiets heeft meegemaakt. Ze liet me een foto zien van de parkeergarage in haar appartement en de auto's stonden halfvol met water."

De twee Nederlanders exporteren groenten en fruit naar China. Normaal gesproken ontmoeten ze klanten op een grote markt van een groothandel, maar dat zit er nu niet in, zegt Van Fraassen. "Die markt is eigenlijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week open, maar nu is hij maar voor een klein deel open. Gelukkig kunnen sommige klanten nog wel naar ons hotel komen dat wat hoger gelegen is. Andere delen van de stad zijn zwaarder geraakt."

Bron: NOS

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018