Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groententrends op de Dappermarkt Amsterdam

Tholen - Door de gemakstrend staat de verkoop van kroppen sla onder druk, maar niet op de Dappermarkt in Amsterdam. Vrijdagmiddag laat is botersla daar uitverkocht, net als eikenbladsla. "Sla loopt goed momenteel. We hebben alle soorten, lollo rosso, lollo bionda, batavia, radicchio, romaine sla, veldsla, gemengde sla, noem maar op", vertelt Manuela Vergay die al 15 jaar werkt bij marktkramer Koelemij. "Het is momenteel echt saladetijd. Mensen koken minder maar gaan barbecueën of maaltijdsalade maken. Ook omdat ze op vakantie gaan, dan ze willen de groentenla niet vol hebben liggen."

Bewaargroenten zijn momenteel minder in trek met als uitzondering zomer rode kool. Manuela: "Die is iets lichter van kleur dan de winter rode kool. Vooral oudere mensen kopen dat."


Manuela en Arno van Koelemij, op de Dappermarkt in Amsterdam

Seizoensgroenten
Het voorjaar brengt allerlei seizoensproducten op de markt en dat zie je terug op de kraam van Koelemij. Natuurlijk liggen er asperges, deze dag AA asperges en A asperges. "Soms hebben we drie verschillende klasse. Ze zijn dit jaar heel goedkoop." Andere seizoensproducten, die een mooi plekje hebben, zijn minder bekend: rabarber, tuinbonen, doperwten en kapucijners. Maar die lopen ook goed, vertelt Manuela. "Het is een kort seizoen en mensen die hier komen weten dat. Als we ze hebben liggen, wordt het goed verkocht, zeker de peulvruchten. Dat groeit in populariteit. Zowel ouderen als jongeren kopen het. Moeders vinden het leuk om samen met kinderen boontjes te doppen." Wat uit het zicht liggen raapstelen en postelein. "Echte ouderwetse groenten die vooral door ouderen en welgestelde mensen wordt gekocht."


Aan het einde van de dag is er flink verkocht

Het mooie weer doet de markthandel goed, aan het einde van de dag is er veel verkocht. Verse handel is in hartje Amsterdam geen probleem. Eigenaar Arno Koelemij koopt dagelijks in op de Centrale Foodmarkt. "Elke dag om half zeven gaat hij zijn handel inkopen, dat doet hij al 45 jaar", besluit Manuela.


Gezonde producten voor het fastfood restaurant


Zoete aardappel en pompoenen worden minder verkocht


Kruiden


Zomer rode kool

Voor meer informatie:
Markthandel Koelemij
Manuela Vergay
Mcw.vergay@kpnmail.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018