Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amazon creëert 2.500 banen in Verenigd Koninkrijk

Australische retailomzet neemt weer toe in april
De Australische retailsector had in april een toename van 0,4%. Volgens het Australische bureau voor de statistieken (ABS) is de toename een verbetering op maart, waarin de omzet juist bleef steken op hetzelfde niveau. Verder nam de omzet in april in een hogere mate toe dan met de 0,2% die door analisten werd verwacht. Volgens Dominique Lamb van de National Retail Association was de omzet in april positief nieuws, nadat de sector begin dit jaar een trage start had. Met uitzondering van Zuid-Australië werd in alle Australische regio's een toename in omzet gezien. De meeste groei qua omzet was met 2,6% te zien in het Noordelijk Territorium.
Bron: retailinasia.com

Ierland: Applegreen maakt positieve start aan begin van het jaar
Applegreen, dat een aantal winkels bij pompstations beheert, had een positief begin van het jaar met sterkere resultaten dan in het jaar ervoor. Bij de jaarlijkse algemene vergadering werd een verklaring gegeven, waarin werd gemeld dat ondanks het slechte weer in maart er sprake was van verbeterende resultaten qua omzet. Het slechte weer van maart heeft invloed gehad op het gehele netwerk van Applegreen en dan met name de Ierse vestigingen. Applegreen heeft sinds het einde van vorig jaar 24 nieuwe vestigingen in Ierland, 14 locaties in het Verenigd Koninkrijk en 3 nieuwe locaties in de VS geopend.
Bron: esmmagazine.com

Polen: Biedronka breidt bio-huismerk uit
De Poolse supermarktketen Biedronka heeft het assortiment van het biologische huismerk goBIO uitdebreid. Er zijn meer dan 60 producten binnen het goBIO-merk voor handen, waarbij 40 producten geheel nieuw zijn. Ook wordt er sinds 9 juni een kortingsactie gehouden, waarbij consumenten 20% krijgen bij aanschaf van twee goBIO-producten. Volgens Biedronka zijn alle producten in het goBIO-assortiment verpakt in milieuvriendelijk materiaal.
Bron: esmmagazine.com

VK: House of Fraser sluit 31 winkels
House of Fraser moet noodgedwongen 31 winkels sluiten. De winkelsluitingen kunnen leiden tot mogelijk 6.000 ontslagen. De vestigingen die worden gesloten betreffen onder andere de voornaamste winkel van de keten in Oxford Street in Londen. Na de sluitingen zal House of Fraser een netwerk overhouden van slechts 28 winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Volgens House of Fraser, dat in 1849 werd opgericht, spelen de sluitingen een significante rol bij de reorganisatie van het bedrijf. In een verklaring wordt aangegeven dat zonder de sluitingen het bedrijf geen levensvatbare toekomst meer heeft.
Bron: reuters.com

Australië: Metcash raakt leveringscontract kwijt
Metcash heeft in Australië een belangrijk leveringscontract verloren met de Zuid-Australische retailer Drakes Supermarkets. Ook heeft de groothandelaar te maken met andere tegenslagen in de Australische sector, waarin steeds meer sprake is van concurrentie. Op 25 juni zal Metcash zijn jaarresultaten bekend maken, maar nu al is bekend dat er door het verlies van het contract sprake zal zijn van een vermindering van AU$352 miljoen (€227 miljoen) in goodwill en andere activa op het gebied van retail. Drakes Supermarkets was de grootste klant van Metcash in Zuid-Australië.
Bron: retailanalysis.igd.com

Amazon creëert 2.500 banen in Verenigd Koninkrijk
Amazon.com gaat dit jaar meer dan 2.500 banen genereren in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor komt het Britse werkleger van de Amerikaanse e-commercegigant op bijna 2.8000 werknemers te staan. De nieuwe banen worden voornamelijk gecreëerd bij het hoofdkantoor en de afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling, online dienstverlening en de interne bedrijfsvoering. Naast dat het bedrijf bestellingen aan huis bezorgt, biedt Amazon ook diensten voor video streaming en de digitale assistent Alexa aan. "Volgens de directeur voor de Britse tak van Amazon, Doug Gurr, is het bedrijf van plan om te blijven investeren in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: reuters.com

Mexico: 7,2% meer vergelijkende winkelomzet in mei voor Walmex
De Mexicaanse tak van Walmart en tevens de grootste supermarktketen van Mexico, Walmex, had in mei een toename in vergelijkende winkelomzet van 7,2%. De totale omzet steeg in mei jaar op jaar met 8,6%.
Bron: reuters.com

VS: Family Fare bezorgt aan huis in Omaha
De retailer en groothandelaar SpartanNash biedt via zijn Family Fare-keten in Omaha nu thuisbezorging aan. De nieuwe dienst is voor handen bij 13 supermarkten van Family Fare. De bezorgdienst wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met het bedrijf Instacart. Consumenten kunnen online boodschappen bestellen en deze binnen het uur thuis laten bezorgen. Ze hebben daarbij de beschikking over het volledige assortiment aan zuivel, vlees, groente en fruit van de winkels, als ook over de kortingsacties die op dat moment in de winkels worden gehouden.
Bron: progressivegrocer.com

Canada: Farm Boy implementeert platform voor retailmanagement

De Canadese supermarktketen Farm Boy gaat samenwerken met het IT-bedrijf omNovos om een uitvoerig platform voor retailmanagement op te zetten. omNovos is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online oplossingen voor klantencontact. Het nieuwe platform heeft de naam PACE, dat een afkorting is voor Personalized Automated Customer Engagement (PACE). Het platform is ontwikkeld om supermarkten te helpen bij het beheren van alle retailkanalen, of dit nu online of in de winkels zelf is. Ook geeft PACE informatie over consumentenprofielen. Zodoende geeft het platform tal van middelen om de winkelervaring voor consumenten te verbeteren.

VS: Chicago krijgt twee Amazon Go-vestigingen
Chicago krijgt twee vestigingen volgens het Amazon Go-concept. Amazon Go betreft winkels waarin geen sprake meer is van kassa's en alle boodschappen via een online account worden verrekend. Eerder werd bekend dat naast Chicago ook San Francisco een Amazon Go-locatie zou krijgen. Volgens de Chicago Tribune heeft Amazon winkelruimtes geleased in het hoogste gebouw van Chicago, Willis Tower, en in een kantoor dat zich bij het Ogilvie Transportation Center bevindt. Beide locaties zitten midden in het stadscentrum en staan bekend om de grote mate van winkelverkeer. Per dag wordt de Willis Tower bezocht door ongeveer 25.000 mensen, terwijl het Ogilvie Center dagelijks meer dan 106.000 mensen langs ziet komen.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018