Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarde AGF-teelt Nordrhein-Westfalen meer dan € 2 mld

In Nordrhein-Westfalen produceerden in 2017 zestig bedrijven uit de verwerkende industrie groenten- en fruitproducten ter waarde van 2,1 miljard euro. Volgens 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen', het statistiekbureau van de deelstaat, steeg de afzetwaarde daarmee met 5,0 procent ten opzichte van vorig jaar. Meer dan twee derde (71,8 procent) van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groenten- en fruitproducten kwam uit de districten Düsseldorf en Keulen.

Met een productiewaarde van 682 miljoen euro (+ 8,8 procent ten opzichte van 2016) bestond het grootste aandeel van de in 2017 in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groenten- en fruitproducten uit groenten- en fruitsappen (ongegist en zonder alcohol), gevolgd door de verwerking van fruit en noten met 677 miljoen euro (+ 4,6 procent). De afzetwaarde van aardappelen en aardappelproducten lag op 205 miljoen euro (+ 4,3 procent).

De waarde van de in heel Duitsland geproduceerde groenten- en fruitproducten lag in 2017 op 7,4 miljard euro (+ 2,1 procent). Daarmee kwam 28,2 procent van de in heel Duitslang geproduceerde groenten- en fruitproducten uit Nordrhein-Westfalen. Bij het bewerkte groenten en fruit bedroeg het aandeel van Nordrhein-Westfalen 31,4 procent, bij groenten- en fruitsappen kwam 31,1 procent uit Nordrhein-Westfalen. Het aandeel van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde aardappelen en aardappelproducten bedroeg 14,8 procent.


Publicatiedatum: