Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waarde AGF-teelt Nordrhein-Westfalen meer dan € 2 mld

In Nordrhein-Westfalen produceerden in 2017 zestig bedrijven uit de verwerkende industrie groenten- en fruitproducten ter waarde van 2,1 miljard euro. Volgens 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen', het statistiekbureau van de deelstaat, steeg de afzetwaarde daarmee met 5,0 procent ten opzichte van vorig jaar. Meer dan twee derde (71,8 procent) van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groenten- en fruitproducten kwam uit de districten Düsseldorf en Keulen.

Met een productiewaarde van 682 miljoen euro (+ 8,8 procent ten opzichte van 2016) bestond het grootste aandeel van de in 2017 in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groenten- en fruitproducten uit groenten- en fruitsappen (ongegist en zonder alcohol), gevolgd door de verwerking van fruit en noten met 677 miljoen euro (+ 4,6 procent). De afzetwaarde van aardappelen en aardappelproducten lag op 205 miljoen euro (+ 4,3 procent).

De waarde van de in heel Duitsland geproduceerde groenten- en fruitproducten lag in 2017 op 7,4 miljard euro (+ 2,1 procent). Daarmee kwam 28,2 procent van de in heel Duitslang geproduceerde groenten- en fruitproducten uit Nordrhein-Westfalen. Bij het bewerkte groenten en fruit bedroeg het aandeel van Nordrhein-Westfalen 31,4 procent, bij groenten- en fruitsappen kwam 31,1 procent uit Nordrhein-Westfalen. Het aandeel van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde aardappelen en aardappelproducten bedroeg 14,8 procent.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018