Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer plukkers in Huelva klagen over misbruik en exploitatie

Weer hebben negen immigranten die werkzaam zijn als tijdelijke arbeidskrachten vermeende seksuele en arbeidsmishandeling aan de kaak gesteld bij een teler in de provincie Huelva, waar ze kwamen om mee te werken aan de bessenoogst met een contract dat ze hadden getekend in hun land van oorsprong.

Vier van hen hebben melding gemaakt van vermeend seksueel misbruik, waarbij een persoon is geïdentificeerd. Anderen melden arbeidsuitbuiting, omdat de arbeidsomstandigheden niet waren zoals beloofd.

Diego Cañamero, parlementslid van Podemos, zei dat alle aanklachten zijn gerapporteerd: "We hebben de mensen bij de teler weg moeten halen en naar een dorp gebracht om te overnachten. We proberen ze te beschermen zodat de klachten onderzocht kunnen worden."

Sommige van de betrokkenen hebben de media verteld dat de teler hen slecht behandelde, dat ze het huis dat ze kregen "moesten delen met zes mensen, dat er veel dingen ontbraken en dat ze drie uur per dag moesten werken voor de water- en stroomkosten terwijl ze soms niet konden douchen na het werk."

Ze zeiden dat "sommigen het slachtoffer zijn geworden van mishandeling door een van de managers die hen dwong seksuele omgang met hem te hebben."

Deze klacht komt nadat een ander uitzendkracht afgelopen vrijdag ook had geklaagd over arbeidsuitbuiting en de arrestatie van een manager in Moguer voor vermeend seksueel misbruik van ten minste vier werknemers.

Bron: publico.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018