Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"We zijn Europa's grootste teler van fingerlimes"

Er is een unieke plantage in Elch, die gewijd is aan de teelt van de exotische fingerlimes. Het is het resultaat van het onderzoek van de lokale bioloog Santiago Orts die in 2012 Huerto Gourmet oprichtte met zijn partner Raquel Alvarado, de CEO van het bedrijf. "Zij regelt de zakelijke kant en ik de technische," zegt hij.

Hun werk begint al vruchten af ​​te werpen, want Huerto Gourmet is erin geslaagd een innovatief en revolutionair product te ontwikkelen dat bestaat uit verse fingerlimes, die verpakt is zonder kunstmatige kleurstoffen.

"We zijn Europa's grootste producenten van fingerlimes en nu zijn we de eersten ter wereld die ze vers verpakken", zegt Orts trots en benadrukt de hulp van de Miguel Hernández Universiteit (UMH) in Elche. "Het succes van Huerto Gourmet danken we aan hun steun."

Ze begonnen ongeveer dertien jaar geleden met het telen van fingerlimes. De citrus komt oorspronkelijk uit Australië en werd in 2009 gepresenteerd op Madrid Fusion, maar pas vier jaar geleden begonnen ze manieren te vinden om de houdbaarheid van het product te verlengen. En dat is ze al gelukt. "Fingerlimes zijn erg bederfelijk: in slechts twee weken zijn ze niet meer eetbaar. Maar nu zijn we erin geslaagd om het zo te verpakken dat ze een jaar houdbaar zijn."

De fingerlimes van Huerto Gourmet zijn verkrijgbaar in drie productlijnen, gebaseerd op de mate van zuurheid. Er is een groene kleur (erg zuur), met een aroma dat lijkt op gember; een roze kleur (gemiddelde zuurheid), die doet denken aan kerrie of roze peper en een rode kleur (de minst zure), die in de buurt komt van grapefruit. Ze worden verpakt in een glazen pot die in staat is om de organoleptische eigenschappen van het fruit één jaar te behouden, mits in de koelkast bewaard. Eenmaal geopend is de houdbaarheid dertig dagen in de koelkast.

Fingerlimes zijn bedoeld om te worden gebruikt als garnering of aperitief of voor avant-garde cocktails. "Je eet het niet in grote hoeveelheden, zoals kaviaar." Het is een ideale smaakmaker voor zeevruchten, sushi, mousserende dranken zoals cava, guacamole, aardappelsalade of rijst.

"Je opent de pot, giet de vloeistof, die geen kleurstoffen of chemische toevoegingen bevat, af, en doet de limes over een paar kokkels of in een glas cava. De limes reageren op het koolzuur en als je erop kauwt, knappen ze open en wordt hun smaak proefbaar."

De concurrentie voor deze fingerlimes komt uit Australië en de Verenigde Staten, hoewel de eersten een product hebben gelanceerd dat gepeld is, maar diepgevroren, wat een kwaliteitsverlies met zich meebrengt. De Amerikanen hebben een vergelijkbaar product uitgebracht, maar met een houdbaarheid van slechts twee weken.

Huerto Gourmet werkt al jaren samen met de beste chefkoks in Spanje, zoals Dabid Muñoz, Martín Berasategui, de Roca-broers en Pedro Subijana, en voorheen ook met Ferrán Adriá. Bovendien wordt het al verkocht in landen als Frankrijk en Portugal en in de komende weken zal het ook naar België, Nederland en Duitsland gaan.

Hoewel hun producten vooral bedoeld zijn voor gebruik door professionals, proberen ze een kleinere lijn voor het grote publiek in te voeren met een lagere prijs, aangezien een potje fingerlimes ongeveer 30 euro kost. "Mensen zijn dankzij televisieprogramma's steeds meer geïnteresseerd in koken en ze zoeken naar producten als deze."

Bron: elmundo.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018