Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Oogst Ruby Valencia bloedsinaasappel van start

Twintig Spaanse telers hebben tien jaar geleden Citrus Nostrum in Paterna, Valencia, opgericht. Tegenwoordig bestaat het al uit veertig telers in Andalusië, Valencia, Catalonië en Murcia, met ongeveer 40 miljoen kilo fruit per jaar, met name citrus.


Hoewel het assortiment van het Valenciaanse bedrijf de gebruikelijke commerciële clementine-, mandarijn- en sinaasappelrassen omvat, heeft de afdeling voor onderzoek en ontwikkeling vier jaar geleden ingezet op de aanplant van bloedsinaasappelen gezien de toegevoegde waarde van dit aantrekkelijke vruchtvlees, waardoor ze opvallen vanwege hun textuur en kleur. Het betreft de Ruby Valencia-sinaasappels en de Kirkwood Red Navel.


"Deze sinaasappels zien er aan de buitenkant normaal uit, met een oranje schil, maar van binnen is hun vruchtvlees roodachtig, vergelijkbaar met de bekendere Cara Cara. Terwijl de Kirkwood Red Navel wordt geoogst vanaf februari, wordt de Ruby Valencia-sinaasappel nu geoogst. Deze variëteit is sappiger dan de Valencia Late en heeft hogere suikerniveaus, waardoor het zeer gewaardeerd wordt op de markten", zegt een vertegenwoordiger van de commerciële afdeling van het bedrijf.


De sinaasappelen worden geteeld in de provincies Alicante, Sevilla en Huelva. Dit is pas het tweede jaar dat de Ruby Valencia Late wordt geoogst, dus de teelt is nog steeds beperkt. "Volgend jaar verwachten we 400 ton te bereiken en als de bomen al op volle capaciteit zijn, is de verwachting dat de productie van elke soort tussen de 1,5 en 2 miljoen kilo per seizoen zal bedragen", aldus Miguel Ballester.

Voorlopig gaat het grootste deel van de teelt van deze variëteiten naar traditionele markten in Duitsland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.


Voor meer informatie:
Miguel Ballester P.
Citrus Nostrum
T: +34 960 615 415
M: +34 656 658 885
comercial@citrusnostrum.es
www.citrusnostrum.es


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018