Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zuid-Afrika: Na droogte is criminaliteit grootste bedreiging voor de tuinbouw

AgriSA publiceerde in een verslag dat criminaliteit -na droogte- momenteel de grootste bedreiging vormt voor de duurzame tuinbouw in Zuid-Afrika en dat mede hierdoor telers hun sector vaarwel zeggen.AgriSa schreef in mei nog dat de moord op telers z'n laagste punt sinds 19 jaar had bereikt. Het rapport vermeldde dat volgens politiestatistieken in 2017/2018 47 mensen waren vermoord op tuinbouwbedrijven en dat er 561 aanvallen hadden plaatsgevonden.

In 1997/98 vond een recordaantal moorden op teeltbedrijven plaats met 153 moorden. Het recordaantal aanvallen was te zien in 2001/02. Dat waren er toen 1.069.

Dan Kriek, voorzitter van AgriSA, zei in het artikel dat een toenemende bewustwording rond veiligheid onder de telers en een verbeterde samenwerking tussen de politie en lokale veiligheidsdiensten zou hebben geleid tot een afname in het hoeveelheid aanvallen. "Toch zijn de moorden in de tuinbouwsector en het voortdurende geweld nog steeds onacceptabel hoog."

Volgens de autoriteiten vormt iedereen een mogelijk doelwit, onafhankelijk van ras en woonplaats. "De bedrijven op het platteland waar de buren behoorlijk ver weg wonen, vormen een gemakkelijk doelwit."

Volgens een artikel op timeslive.co.za worden de meeste aanvallen veroorzaakt door sociaaleconomische omstandigheden die leiden tot opportunistische criminaliteit.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018