Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Japan: Mango's uit Miyazaki prijzig maar heerlijk

Mango's worden in Miyazaki (Japan) geoogst wanneer ze volledig gerijpt zijn en nadat ze van de boom zijn gevallen. Deze manier van telen geeft de mango's uit dit gebied hun unieke en rijke, zoete smaak.

In Miyazaki, het na Okinawa grootste mango producerend gebied, teelden veel telers Satsuma mandarijnen en groenten. De concurrentie onder deze producten was bijzonder groot en daarom begonnen lokale telers in de jaren '80 mango's te telen in de hoop dat het fruit zou uitgroeien tot een lokale specialiteit.

In het begin oogsten de telers hun mango's door naar eigen inzicht het fruit bij de steel af te snijden. Volgens sommigen smaakt mango het best wanneer het fruit volledig gerijpt en van de boom gevallen is en om die reden begonnen telers van een tuinbouwcoöperatie een methode te ontwikkelen om de mango's in netten op te vangen.

The-japan-news.com beschrijft hoe in 1998 regels opgesteld werden waaraan de rijpe mango's van de hoogste kwaliteit moesten voldoen. De kwaliteitseisen betreffen o.a. het gewicht en suikergehalte. Mango's die aan de eisen voldoen worden afgezet onder een eigen merk Taiyo no Tamago (Zonne-Ei) en worden voornamelijk als geschenkartikel op de markt gebracht.


Publicatiedatum: 12-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: