Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australiërs kunnen nu ook van Papple peren genieten

Australische consumenten kunnen nu Papple peren kopen. Het ras is vanaf nu namelijk exclusief bij Woolworths verkrijgbaar. De Papple peer, ook wel bekend als PremP109cv, is een hybride van Chinese en Japanse perenrassen en ziet eruit als een Nashi peer. Dit jaar is de eerste commerciële oogst van betekenis beschikbaar gekomen die in heel Australië vermarkt zal worden. De peer is inmiddels in 14 verschillende landen verkrijgbaar en de Australian Nurserymen's Fruit Improvement Company (ANFIC) bezit de rechten in Australië."Dit perenras heeft een milde, zoete smaak met een laag zuurgehalte en een knapperige Aziatische textuur," vertelt ANFIC-directeur Gavin Porter. "Het is een knapperige en sappige peer met een geweldige smaak die minder zoet is dan die van de Nashipeer. Het is een hybride met een 'blos', een prachtige citroengele kleur en een krokante bite."

Alle boomgaarden bevinden zich in de Goulburn Valley in Victoria waar twee grote bedrijven het ras telen. Dit zijn momenteel de grootste boomgaarden in de wereld dus de volumes nemen met het jaar toe. Porter vertelt dat iedereen die deze peer probeert, ervoor terug komt. 

"Hoewel dit ras direct na de pluk kan worden gegeten dankzij het hoge suikergehalte en de heerlijke smaak, blijft het ook in bewaring knapperig, sappig en smaakvol," vervolgt hij. "De reacties op onze smaakproeven op diverse markten, waaronder Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten, Europa, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Australië, Chili en Argentinië, waren lovend en consumenten waarderen de heerlijke smaak en de knapperige bite van dit ras. Dit is een grote smaakverbetering voor alle Nashi fruit met een rode blos en een verfrissende nieuwe smaakbelevenis."De bomen zijn productief en brengen grote ronde vruchten voort die in Australië en Nieuw-Zeeland doorgaans eind februari/begin maart geplukt worden. Het ras kan minimaal drie maanden uitstekend bewaard worden en zelfs nog langer mits het op de juiste manier wordt geplukt en bewaard. 

De PremP109cv/Papple peer wordt internationaal beheerd door de Associated International Group of Nurseries (AIGN).

"AIGN heeft leden die werken in de onderstaande gebieden en die zullen starten met het commercialiseren van de PremP109cv/Papple peer te weten: Nieuw-Zeeland, Australië, de VS, Canada, het VK, België, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, China en Zuid-Korea," vertelt Porter. "De eerste productie zal in deze regio's worden geteeld en vermarkt. Zodra de volumes groeien, zullen de peren naar verwachting naar alle belangrijke fruitmarkten op de wereld worden geëxporteerd. De eerdere export vanuit Nieuw-Zeeland was bestemd voor het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië."Er zijn proefzendingen van de Australische peer naar Zuidoost-Azië geëxporteerd en de feedback hierop was goed. Zodra de productie groeit, zal er naar nieuwe exportmarkten gezocht worden. 

Voor meer informatie:
Dr Gavin Porter
Australian Nurserymen's Fruit Improvement Company
Phone: +61 7 3491 9905
info@anfic.com.au
www.anfic.com.au

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018