Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombia kan 's werelds tweede producent van Hass avocado's worden

Als het avocadoareaal in het huidige tempo blijft groeien, dan zou Colombia binnen tien jaar uit kunnen groeien tot de op één na grootste producent van Hass avocado's ter wereld na Mexico. 

Jaarlijks wordt het areaal van Hass avocado's uitgebreid met 1.500 tot 2.000 hectare. Op dit moment worden er in het land op 15.000 hectare Hass avocado's geteeld met de departementen Antioquia, Caldas en Tolima als belangrijkste teeltgebieden. Rodolfo Ahumada, commercieel directeur van Pacific Fruits is echter van mening dan de departementen Valle del Cauca, Cauca, Huila, en Putumayo over het grootste groeipotentieel beschikken.

Pacific Fruits is een Colombiaans bedrijf dat vorig jaar meer dan 450 containers avocado's naar verschillende internationale markten exporteerde. Deze week verlaadde het bedrijf de eerste container Hass avocado's uit Quindio via de haven van Cartagena naar Calavo Growers, de grootste afnemer van Hass avocado's in de Verenigde Staten. 

Pacific Fruit is van plan om dit jaar minimaal 35 containers avocado's naar deze grote klant in Amerika te verladen.

Mexico is wereldwijd de grootste Hass producent en beschikt over een areaal van 170.000 hectare. Ook Peru is met een areaal van 45.000 een grote Hass producent. 

De eerste zending Pacific Fruits avocado's uit Quindio werd logistiek ondersteund door Broom, een multinational waarvan het hoofdkantoor in Chili gevestigd is en dat al sinds 2002 in Colombia actief is. 

Broom is daarnaast ook avocadoteler en heeft een areaal van zo'n 200 hectare in Algeria (in het noorden van de Valle del Cuaca) waar het Hass avocado's teelt. Het bedrijf verzorgde in 2017 de export van 510 containers Hass avocado's, wat neerkomt op 36% van de markt. Een aantal van haar strategische partners zijn: Hubemar de Cartagena en transportbedrijf OPL. Tot haar dienstpakket behoren de export van exotische AGF naar de Europese markt, de Verenigde Staten, Azië, Midden-Amerika en het Midden-Oosten. 


Bron: eluniversal.com.co

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018