Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bedekte teelt breidt zich uit

Jaarlijks USDA rapport over de Mexicaanse tomaat

De tomatenproductie voor het seizoen 2018/2019 wordt geschat op 3,4 miljoen ton, vergelijkbaar met het vorige seizoen. Mexicaanse telers blijven overgaan van vollegronds- naar bedekte teelt, wat resulteert in hogere oogsten.

Het teeltareaal is in de loop der jaren afgenomen, maar door de overgang van vollegronds- naar bedekte teelt zijn de oogsten gestegen. De beschermde landbouw groeit in Mexico omdat telers zich steeds meer bewust worden van de voordelen met betrekking tot productie, kwaliteit, plaagbestrijding en een lager risico inzake klimaatverandering. Voor 2018-2019 wordt een tomatenareaal geraamd van 49.600 hectare, iets lager dan in 2017-2018. Het beplante areaal is sterk afhankelijk van de Amerikaanse markt omdat telers alleen proberen te planten wat op de Amerikaanse markt zal worden afgezet naast afzet op de binnenlandse markt.

De export zal naar verwachting ongeveer 1,7 miljoen ton bedragen. Verder zullen Mexico en de Verenigde Staten onderhandelen over de tomatenopschortingsovereenkomst die in maart 2018 afliep en om de 5 jaar wordt herzien.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018