Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Piet van Liere (Flevotrade): "Eerste helft uienseizoen goed, tweede helft slecht"

"Blij met assortimentsuitbreiding met fruit, kaas en friet"

Tholen - De uienhandel is met de laatste loodjes bezig. "Momenteel loopt de kwaliteit van de uien door het warme weer wel flink achteruit. De vroege warmte geeft sleet op het gewas. De natuur liep in eerste instantie achter, maar die achterstand is inmiddels wel ingehaald", vertelt uienexporteur Piet van Liere van Flevotrade uit Dronten. "Beweging in de prijs zit er niet meer. De laatste volumes hobbelen weg. Die situatie zorgt er ook voor dat de eerste bedrijven plat gaan en zich gaan opmaken voor het plantuienseizoen."

Terugblikkend op het uienseizoen is de conclusie volgens Piet helder: "De eerste helft van het seizoen is goed geweest en de tweede helft slecht. Dat is nu al enkele jaren hetzelfde patroon en ik zie de boycot van Rusland, die niet alleen voor onze uien, maar ook voor alle Europese productielanden geldt, daar als belangrijkste oorzaak van. Die boycot kost de handel en telers centen per kilo."

De laatste jaren heeft FlevoTrade haar pakket naast de bekende producten als aardappelen, uien, knoflook en vollegrondsgroenten uitgebreid met de export van fruit, kaas en friet. "Met die uitbreiding ben ik blij, daar maken we grote stappen in. Wel vraagt het een hele andere aanpak dan uien en aardappelen, waar een schil omheen zit. Onze producten belanden ineens rechtstreeks in de mond en dat vereist een hele andere inzet op voedselveiligheidsgebied."

Voor meer informatie:
FlevoTrade Dronten
Staalwijk 15-17
8251 JP Dronten
+31 321 387 170
info@flevotrade.nl
www.flevotrade.nl