Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"no touch harvesting"

Grootste indoor farm van Europa komt in VK

De grootste indoor farm van Europa komt in het Engelse North Lincolnshire. Hiervoor slaan het Amerikaanse bedrijf Current en het Britse voedselproducent Jones Food Company de handen ineen. De kwekerij wordt 11 meter hoog en er wordt gewerkt op drie verdiepingen. In totaal ontstaat er daardoor een teeltoppervlakte van 5120 m2 en daarmee willen ze jaarlijks een productie van 420 ton bladgroenten behalen. Deze herfst start de productie. 

Current (officieel: Current powered by GE) produceert zelf ook led-lampen en er komt dan ook meer dan 12 kilometer van hun LED-lamp Arize in de kwekerij te hangen. Er wordt geteeld op verschillende verdiepingen tot een hoogte van 11 meter. "We werken in een volledig beschermde omgeving om besmetting van buitenaf zoveel mogelijk te voorkomen", laten de bedrijven weten. Ook spreken ze van een 'no touch' harvesting: productie waarbij er tot aan de oogst geen mensenhanden aan de plant komen. 
Rendabel
De rentabiliteit van vertical farms staat de laatste tijd ter discussie. Volgens James Lloyd-Jones, CEO van Jones Food Company, is de samenwerking met techniekbedrijf Current essentieel. "Tot nu toe is het niemand gelukt om een indoor kwekerij op te schalen tot industrieel niveau en het tegelijkertijd commercieel levensvatbaar te houden", erkent hij ook. "We wisten dat de belichting de levensader van de teeltfaciliteit is en dat we een partner nodig hadden die de mogelijkheden hierin zag om gezamenlijk de juiste inrichting te creëren." 

Met een teeltoppervlakte van 5.120 m2, verdeeld over drie faciliteiten, wil JFC een nieuwe standaard zetten voor voedselproductie. "We leveren jaarrond, hoeven bijna geen afstand te overbruggen en produceren bladgroenten, kruiden en andere gewassen razendsnel." 


Voor meer informatie:
Current by GEJones Food Company
www.jonesfoodcompany.co.uk

 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018