Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chili: Avocado's lijden onder één van de droogste meimaanden in 50 jaar

Mensen zijn bezorgd over de hoge prijs van avocado's. Gisteren sprak de minister van landbouw, Antonio Walker, over dit onderwerp.

"Peruaanse avocado's komen rond deze tijd altijd binnen, maar de oogst loopt zo'n 25 dagen achter op schema," zei de minister. Hij vertelde eveneens dat de lokale teelt op z'n eind liep en dat er daardoor minder aanvoer was en dat de prijzen door het klimaat waren gestegen. "We hadden een van de droogste meimaanden in 50 jaar."

"Avocado's kunnen alleen geteeld worden in gematigde zones zonder vorst. Door gebrek aan water hebben ze erg te lijden gehad," voegde hij eraan toe.

Verschillende regio's hebben problemen met de waterhuishouding ondervonden. "De eerste prioriteit ligt voor de regering bij de waterconsumptie van de bevolking. We hebben een ambitieus programma voor de zorg voor onze waterhuishouding."

"Tuinbouw moet op een duurzame manier bedreven worden. We moeten zorg dragen voor het milieu en de bevolking respecteren. Dit houdt in dat we telen op een duurzame manier en de tuinbouw in Chili is de afgelopen 30 jaar daarin exemplarisch geweest. Het ministerie van openbare werken houdt de zaak in de gaten door toe te zien op hoe waterrechten worden toegekend."

Bron: latercera.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018