Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Exportsucces Oekraïense appelen in Dubai

De Ukrsadprom, coöperatie van Oekraïense fruit- en bessentelers, heeft in 2017-2018 Oekraïense producten met stands op beurzen als de Fruit Logistica in Berlijn en Hong Kong en op Galfood in Dubai gepresenteerd.

Tijdens deze evenementen kreeg de eerste coöperatie van fruittelers, genaamd AUSP Fruit, de mogelijkheid om strategische markten in kaart te brengen en om van dichtbij met mogelijke internationale partners te overleggen."Nieuwe markten openen is een belangrijke zaak, want we moeten niet alleen onze potentiële consumenten bekend maken met de voordelen van onze producten, maar hen ook verzekeren van de puurheid ervan. De kwaliteit van ons fruit is al bevestigd in Britse en Zweedse laboratoria. Dit om te verzekeren dat Oekraïense telers hun contractuele verplichtingen kunnen nakomen," verzekert Volodymyr Gurzhiy van AUSP Fruit.

Door de ervaring van de Oekraïense bedrijven is het ze gelukt om een contract met een bedrijf uit Dubai te sluiten en zo de markt van de Emiraten op te komen.

"De verse Gala appelen, een gewas uit 2017, voldeed aan alle gestelde eisen: de stevigheid van de appelen moest corresponderen met 7 kg/cm2, de kleur van het fruit mocht niet minder zijn dan 70% kleuring en de teler was verplicht om bepaalde technologieën in de bewaring toe te passen om de houdbaarheid van het fruit te verlengen," legt Gurzhiy uit.

AUSP Fruit heeft z'n eigen verpakkingsontwerp ontwikkeld om de appelen als een merk te promoten. In totaal werd er tussen december 2017 en januari 2018 125 ton vervoerd.

"De klant was tevreden en voor volgend seizoen is al een grote partij appelen besteld," bevestigt Gurzhiy.

AUSP Fruit is momenteel bezig om contracten af te sluiten voor het seizoen 2018 voor fruit en bessen. De telers willen hun volume tot 20 duizend ton verhogen in 2018-2019.

"De methoden die we na de oogst gebruiken, samen met het verpakken van de appelen in kwaliteitsmateriaal, behouden de hoge kwaliteit van de appelen gedurende 60 dagen bij vervoer over zee."

Voor meer informatie:
Volodymyr Gurzhiy
USPA FRUIT LLC
Tel: +380 44 232 22 68
Cell / WhatsApp / Viber: +380 50 925 57 32
E-mail: v.gurzhiy@uspafruit.com
www.uspafruit.com
www.ukrsadprom.org

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018