Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Importheffing EU als vergeldingsmaatregel VS

Niet alleen Mexico smijt met heffingen op allerlei producten uit de VS. De Europese Unie verklaarde afgelopen woensdag vanaf juli invoerrechten op een lijst producten uit de VS op te leggen als antwoord op president Trumps besluit heffingen te leggen op de import van staal en aluminium.

"Het is een afgewogen en evenredig antwoord op de unilaterale beslissing die de VS genomen heeft," verklaart vicepresident van de Europese Commissie Maros Sefcovic.

Volgens Sefcovic worden de formaliteiten rond de lijst deze maand afgerond. De EU zegt dat het 'evenwicht-herstellende' tarieven zal introduceren ter waarde van ongeveer 2,8 miljoen euro door heffingen te leggen op staal, landbouw- en andere producten, waaronder bourbon, pindakaas, cranberries en sinaasappelsap.

Trump legde op 1 juni heffingen van 25% op staalimport en 10% op aluminiumimport vanuit de EU. Hij beweerde dat dit bedoeld was om de nationale veiligheidsbelangen van de VS te beschermen, maar de Europeanen stellen dat het simpelweg om een staaltje protectionisme gaat die een schending van de wereldhandelsregels zijn. De EU exporteerde vorig jaar 5,5 miljoen ton staal naar de VS.

Volgens wabi.tv, is de EU ook naar de Wereldhandelsorganisatie gestapt. Mocht de beslissing van de WHO gunstig uitpakken, of mocht de zaak na drie jaar nog lopen, dan is de EU van plan om nog zo'n 3,6 miljoen euro op producten uit de VS te heffen.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018