Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru stimuleert teelt van biologische bananen voor export

De vijftig telers die deel uitmaken van de Alto Grande Santa Sofía-coöperatie uit Sullana zijn erin geslaagd hun biologische bananenproductie op te voeren na ontvangst van cofinanciering van het ministerie van Landbouw en Irrigatie (MINAGRI).

Tijdens een ceremonie in Santa Sofía ontvingen de telers officieel een vrachtwagen voor het vervoer van bananendozen, een tankwagen voor watertransport en infrastructuur voor de verwerking en verpakking van het fruit.

De uitrusting maakt deel uit van de cofinanciering die door het ministerie van Landbouw en Irrigatie wordt verleend via het compensatieprogramma voor concurrentievermogen (AGROIDEAS) om te investeren in het gebruik van technologie. De investering bedroeg S / 379.592,00 (d.w.z. 80% van het totaal). De cofinanciering omvatte ook de betaling voor de certificeringen Organic, GlobalGAP en Fair Trade, die cruciaal waren om de export naar Duitsland te consolideren.

"We zijn erin geslaagd het fruit uit Santa Sofia op de internationale markten te brengen. We zijn er erg trots om daar een aandeel in te hebben gehad," zei Faustino Nole Alcas, de voorzitter van de coöperatie tijdens de uitreiking.

Drie jaar geleden produceerde de organisatie slechts één container per week en in 2017 lukte het om vier containers per week naar Europa te exporteren: ongeveer 80 ton biologische bananen.

Het ministerie van Landbouw en Irrigatie zal het concurrentievermogen van middelgrote en kleine landbouwproducenten op nationaal niveau blijven bevorderen met het AGROIDEAS-programma, dat financiële prikkels biedt ter ondersteuning van samenwerking, business management en technologiegebruik.
Publicatiedatum: