Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Poolse consument nog niet klaar voor Ready-to-Eat avocado

In Polen blijft de vraag naar avocado's stijgen en Agnieszka Arcimowicz, van im- en exportbedrijf Targban, vertelt dat het bedrijf haar avocado's dit jaar voor het eerst rechtstreeks uit Kenia importeert en niet via Nederland. "We kopen het ras Fuerte direct bij de Keniaanse teler in en we zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het fruit," vervolgt Agnieszka. 
 
"We merken dat de groei van de vraag naar zowel mango's als avocado's gelijk opgaat en de afgelopen jaren verdubbeld is. Steeds meer consumenten raken vertrouwd met deze producten, hoewel ze nog niet klaar lijken te zijn voor eetrijp fruit en er nog steeds de voorkeur aan geven hun avocado's onrijp in te kopen. Onze leverancier heeft aangeboden ons eetrijpe avocado's toe te sturen per luchtvracht. Deze avocado's zijn aan de boom gerijpt, veel smakelijker en één tot twee weken houdbaar. De consument is echter nu nog niet bereid om hier een hogere prijs voor te betalen," legt Agnieszka uit. 

De avocadoprijzen waren tot week 18 hoog met een aanvoer van fruit van goede kwaliteit dat voornamelijk uit Peru afkomstig was. Toen de aanvoer uit Kenia op gang kwam, daalden de prijzen echter met bijna 40%. Agnieszka vertelt dat de supermarkten in Polen gelukkig nog altijd goede prijzen betalen voor avocado's en volgende week wordt er opnieuw een prijsstijging verwacht. 

"We zien de toekomst van de avocadomarkt hier dan ook rooskleurig in. Gemiddeld verkopen we 1.600 dozen per week," aldus Agnieszka. 


Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban
Tel: +48 22 48 14 804
Fax: +48 22 48 14 801

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018