Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Schade aan groenten

Nieuwe uitbarsting Fuego-vulkaan Guatemala

Eergisteren barstte de Fuego-vulkaan in Guatemala opnieuw uit waardoor er een lavastroom op de zuidelijke helling van de vulkaan ontstond. Volgens de landelijke en internationale pers zijn reddingsteams nog steeds op zoek naar overlevenden en worden journalisten uit het gebied geëvacueerd. Het Seismologisch Instituut in Guatemala waarschuwt voor een nieuwe pyroclastische wolk van giftige gassen en hete stukken puin.  

Carlos Arriola, die groenten uit Guatemala exporteert, vertelt dat het op dit moment moeilijk is om aan goede producten te komen. "Guatemala heeft een tekort aan andijvie, romaine sla, botersla, eikenbladsla, sugar snaps en andere groenten. De as van de uitbarsting heeft in een omtrek van vele kilometers voor schade gezorgd en de gewassen verbrand. De as van de eerste uitbarsting zorgde onder meer voor problemen in de regio's Santa Maria Cauque, Patzicia, Milpas Altas en Chimaltenango."
"Bij de laatste uitbarsting werd het pyroclastische materiaal tegengehouden door de Achiguate-rivier, die ervoor zorgde dat het niet neer kon slaan," legt Carlos uit. "De reddingswerkzaamheden zijn echter opgeschort. Het had sinds zondag niet meer geregend maar nu valt er veel neerslag. Route 14, een drukke weg in de regio, is tijdelijk afgesloten."

Publicatiedatum: 8-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: