Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

800 hectare in Kiambu County

Kenia heeft Del Monte plantages op het oog voor landontwikkeling

De omgeving van Kiambu County is beroemd om haar uitgestrekte ananasplantages waar zo'n 7.000 mensen werkzaam zijn. 

Volgend jaar loopt de pachtovereenkomst van Del Monte Kenia af en het district heeft laten weten deze niet te zullen verlengen. Del Monte streeft echter naar verlenging en wordt hierin gesteund door een groot deel van de lokale bevolking en het bedrijfsleven.

Op 30 mei hadden gouverneur Ferdinand Waititu, districtssecretaris Martin Njogu en andere ambtenaren uit Kiambu een ontmoeting met Del Monte directeur Stergios Gkaliamoutsas. Later liet Waititu via zijn Facebookpagina weten dat hij het verzoek om verlenging van het bedrijf had afgewezen en dat het land eigendom van het district zal worden. 

De ruim 7.000 mensen die werkzaam zij bij Del Monte vrezen voor hun banen als de overeenkomst niet verlengd wordt. The-star.co.ke schrijft dat inwoners en bedrijven een oproep doen om de bevolking bij deze beslissing te betrekken. 

Alfred Wanyoike, voorzitter van de Thika District Business Association, is het ook niet eens met het besluit: "We hebben het gevoel dat er sprake is van een geheime agenda. We zien dat de meeste fabrieken en bedrijven in Thika gesloten zijn. Door druk uit te oefenen op Del Monte komt de economie van onze stad nog verder in het gedrang. Waar moeten inwoners die hun baan kwijtraken straks aan de slag?"Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018