Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

nieuw alfabetiserings- en gemeenschapscentrum geopend in Citrusdal

CoolFresh bundelt krachten met Capespan

Op donderdag 31 mei werd een nieuw alfabetiserings- en gemeenschapscentrum geopend in Citrusdal, Western Cape, Zuid-Afrika. Cool Fresh International uit Ridderkerk werkte in dit project samen met Capespan, Breadline Africa en de Stichting Balls-n-Books. Cool Fresh International financiert en ondersteunt sociale projecten zoals Stars in their Eyes al vele jaren door de verkoop van hun ethische merken Freedom Fruit en BonSweet.De faciliteit is ondergebracht in een gerenoveerde container die werd geschonken door Safmarine. Gedurende een periode van zes weken werkte het conversieteam van Breadline Africa ongelooflijk hard om de container op te knappen, die nu een minibibliotheek en een multifunctionele lezing / vergaderruimte herbergt. Het primaire gebruik van het centrum zal zijn om het Smartstart ™ -programma te hosten, een programma voor alfabetisering van jonge kinderen. Naast de kinderen die deelnemen aan het Smartstart ™ -programma zal de bibliotheek ook worden gebruikt door leerlingen van de lokale basisscholen.Het centrum bevindt zich op het terrein van de Verenigde Hervormde Kerk van Zuid-Afrika in Citrusdal, grenzend aan de informele nederzetting en in de achterstandswijken. Vanuit dit perspectief vult het centrum een enorme kloof in de behoeften van de gemeenschap voor een ontmoetingsplaats voor kleine gemeenschapsgroepen, naast alfabetiseringscursussen ook voor volwassenen en workshops over levensvaardigheden.

Na het opzetten van een gecombineerd project in de Eastern Cape in 2017 - waarin 10 kleine bibliotheken werden geïnstalleerd in crèches voor de kinderen van landarbeiders - besloten Capespan's MVO-divisie en Cool Fresh International om de samenwerking uit te breiden naar de Western Cape. Hugo Vermeulen van Cool Fresh International zegt het volgende van het Citrusdal-project: 'We hebben opnieuw gezien dat als gelijkgestemde organisaties samenkomen, er geweldige dingen kunnen worden bereikt. Alle partners in dit project werkten onbaatzuchtig om het te laten slagen. Een groot woord van waardering moet worden gericht tot de vrijwilligers die zich hebben gecommitteerd aan het beheren van het centrum tot voordeel van de lokale gemeenschap. 'Jan Greeve, voorzitter van Stichting Balls-n-Books in Nederland, stuurde een speciale boodschap naar de gemeenschap van Citrusdal. Hij zei: 'Kinderen een nieuwe visie geven is van cruciaal belang, net als hen helpen te begrijpen dat kennis macht is. Het eerste doel is om ze hongerig te maken om de boeken in de bibliotheek te openen en te lezen. '

Ansonette van der Merwe, MVO Manager van Capespan Group zei: 'Voorzieningen zoals deze creëren een anker in behoeftige gemeenschappen, waarrond betekenisvolle programma's ter verlichting van armoede en ongelijkheid kunnen worden ontwikkeld. We prijzen het onvermoeibare werk van Diaconia en the Smartstarters sinds 2016, toen wijlen Dominee Danielle van Zyl deze alfabetiseringsprogramma begon in Citrusdal. Hij deed het om de levenskwaliteit te verbeteren voor onze kleinste voorschoolse gemeenschapsleden – de toekomst van ons land! "


Marion Wagner, directeur van Breadline Africa, legde uit dat de organisatie verheugd was om zich bij dit veelzijdige partnerschap aan te sluiten. 'We hechten grote waarde aan dergelijke samenwerkingsverbanden – waarbij elke deelnemer een uniek en broodnodig element inbrengt, waardoor een holistische interventie ontstaat die veel groter is dan de som der delen. 'Door dergelijke samenwerkingen kunnen we de duurzaamheid van deze projecten op de lange termijn garanderen en honderden kinderen helpen om de vreugde van boeken lezen te ontdekken.'
Een aantal lokale hoogwaardigheidsbekleders, evenals de MVO- en het commerciële teams van Capespan South Africa waren vertegenwoordigd bij de opening van het centrum.Voor meer informatie: 
Nic Jooste van 
Cool Fresh International 
Mob: +31 654 906 742

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018