Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koudemiddelcongres 12 juni

‘Koudemiddelen, the next step and beyond’

Over 6 dagen vindt het koudemiddelcongres 'The next step and beyond plaats'. Tijdens het congres bespreken experts verschillende onderwerpen en wordt uitgebreid ingegaan op de dynamische marktontwikkelingen.

Door de quotumregeling zijn de prijzen van HFK's omhoog geschoten, waardoor deze koudemiddelen voor veel partijen onbetaalbaar zijn geworden. De overstap naar nieuwe koelinstallaties met een laag-GWP-koudemiddel is daarom een actueler thema dan ooit. Kortom, de koudemiddelenmarkt is volop in beweging: aanleiding genoeg voor een congres over dit onderwerp. Tijdens het congres 'Koudemiddelen, the next step and beyond' praten experts u van alle kanten bij over koudemiddelen. Ten eerste gaat het daarbij over de actuele stand van zaken rond de HFK-afbouw en wat u de komende tijd te wachten staat. Wat in ieder geval vaststaat, is dat veel partijen een overstap (moeten) maken naar alternatieve koudemiddelen. Die komen daarom ruimschoots aan bod tijdens deze dag.

Plenair programma en keuzesessies
Het congres wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) en Vakmedianet, uitgever van RCC K&L. Dagvoorzitter is Ruud van Dissel, Managing Director van Bitzer Benelux. Hij heeft een goed overzicht van de actuele stand van zaken in de koudetechniek, waardoor hij congresbezoekers kundig door de vele onderwerpen weet te leiden. Het congres is opgedeeld in een plenair programma op het hoofdpodium en keuzesessies waarvoor u zich kunt opgeven. Onder het genot van hapjes, drankjes en een buffetmaaltijd is er tijdens het congres volop gelegenheid tot netwerken.

Sprekers
Op het programma van het hoofdpodium staan onder andere presentaties van Henk-Jan Steenman (koudemiddelspecialist bij Westfalen Gassen Nederland), Harald van der Bol (Rijkswaterstaat), Lieke Koets (veiligheidsdeskundige bij Energie Consult) en Frank van der Geijn (onderzoeker AGF-koelsystemen bij Wageningen UR).
Daarnaast zijn er keuzesessies over onderwerpen als 'De volgende fase in duurzame oplossingen' (Chris van der Lande, Uniechemie), 'Retrofitten van installaties' (Jobèrt Peeters, Energie Consult), 'Omgaan met veiligheidsklasse A2L' (Harald Conrad, Westfalen Gassen), 'Ammoniak als koudemiddel' (Michel Berger, ECR-Nederland) en 'Intelligente lekdetectie' (John Fischer, Climalife).

Praktische informatie
'Koudemiddelen: the next step & beyond'
Datum: 12 juni 2018
Ontvangst 15.00 uur, start congres 15.30 uur, netwerkborrel 21.00 uur.
Locatie: Hotel Van der Valk te Veenendaal
Website en aanmelden


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018