Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vignola kersenoogst daalt 30%.

Het zal een slecht seizoen worden voor de kersen van Vignola. In de provincie Modena, geschikt voor deze teelt, hebben de werknemers uit de sector vrij duidelijke ideeŽn: er zal een daling zijn van 30 tot 40%. De oorzaak is niet zozeer de nachtvorst in februari, maar de ongunstige weersomstandigheden tijdens de bloei.

Valter Monari

"Ja, er is minder productie dan verwacht en misschien is dat ook wel goed want daardoor kunnen we de prijzen op een beter niveau houden. Bovendien is het de uitstekende kwaliteit van het product die de verkoop stimuleert. Afhankelijk van de variŽteit en verwerking, bedragen de groothandelsprijzen tussen de Ä4,- en Ä6,- per kg", zegt Valter Monari, directeur van de groothandelsmarkt van Vignola.Er wordt veel handarbeid verricht bij de kersenoogst en het personeelsbestand is dan ook groot. 


De kersen worden verpakt in twee soorten verpakkingen. De ene is de traditionele verpakking voor kersen die een BGA-aanduiding hebben, de andere (merk Tentatrici) is voor rassen die niet onder deze specificatie vallen maar op dezelfde manier worden geteeld en verwerkt. De kwaliteit is in de praktijk bijna hetzelfde en het prijsverschil varieert tussen 10 en 20 cent ten gunste van de BGA-kersen.Bij de groothandelsmarkt is orde heel belangrijk. De telers brengen de kersen in de vroege namiddag en tegen de avond worden ze naar de eindbestemming gebracht. 


"Het is een product van de hoogste kwaliteit dat vooral terechtkomt in de betere winkels in steden als Turijn, Genua en Milaan", zegt Monari.

Publicatiedatum: 7-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: