Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italie: prijzen nieuwe aardappelen blijven dalen

"Het seizoen van de nieuwe aardappelen van de Salento ging goed tot 23 mei maar daarna begonnen de prijzen te fluctueren. Het product was gelukkig wel van goede kwaliteit, maar de opbrengst per hectare was niet erg hoog." Dat zegt Francesco Romano, manager bij het bedrijf Ro.Gr.An uit Apulië. Dit jaar heeft het bedrijf haar aardappelen verpakt in jutezakken, met name voor de Duitse markt, die behandeld zijn met natuurlijke sojaolie, en niet met minerale oliën afgeleid van MOSH en MOAH, en gecertificeerd door een klein etiket op de zak.Aan de linkerkant de nieuwe houten kisten met minder felle kleuren

"Helaas is het zo dat onze Duitse klanten nu ook steeds meer gaan letten op de prijs. We zijn bereid om veel verzoeken in overweging te nemen en om dingen aan te passen zoals nieuwe verpakkingen, maar we kunnen de producten niet tegen kostprijs verkopen", zegt Romano.


Patate Sieglinde aardappelen, gewassen en verpakt in dozen van 3 kg.

Watermeloenen
Ro.Gr.An is tien dagen geleden gestart met het watermeloenseizoen. "Nu het warm is, is er veel vraag naar watermeloenen. De producten uit de provincie Lecce en het Battipaglia-gebied zijn van uitstekende kwaliteit, ze hebben de juiste rijpingsgraad bereikt en de prijzen zijn interessant."De eerste resultaten zijn goed. "De watermeloenen uit Apulië zijn er tot september. We zijn vooral gericht op een langwerpige watermeloen, van 8-14 kg of 6-8 kg.Niet alleen de Italiaanse markt vereist langwerpige watermeloenen, ook de markten in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Polen hebben deze graag.

Contact:
Francesco Romano - manager
RO.GR.AN. Srl
Cell.: +39 335 5374513
Email: rogranitalia@gmail.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018