Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kersen van het Italiaanse Bragantini

Het Italiaanse Bragantini dat in de jaren twintig van de twintigste eeuw is opgericht in Verona, heeft nu zijn vierde generatie bereikt. "We bestaan al bijna 100 jaar hoewel we pas in 1932 in het exportregister werden geregistreerd. Destijds verhandelde het bedrijf voornamelijk appelen die in houten manden vervolgens op spoorwegwagons werden geladen en naar Scandinavië en Denemarken werden vervoerd", zegt Stefano Pezzo.

Een herinnering aan die tijd staat nog steeds op de website van het bedrijf. Hier is een historische familiefoto te vinden waarop oprichter Angelo Bragantini omringd wordt door zijn kinderen en kleinkinderen. Onder deze de moeder van Stefano, wijlen Danila Bragantini.Tegenwoordig is het bedrijf ook gespecialiseerd in de afzet van kersen. Het seizoen is net begonnen, zij het met aanzienlijke vertraging door het grillige klimaat van de afgelopen maanden. Op de site zijn videofilpmjes gewijd aan de verschillende processen."Het is een gecompliceerd seizoen maar het product is van goede kwaliteit. We beginnen met de zogenaamde More di Verona, die ondanks het slechte weer van de laatste paar maanden goed lijken te blijven. De hoeveelheden zijn minder dan in voorgaande seizoenen, maar we hopen door te kunnen werken tot 10 juli omdat de gewassen op de verschillende hoogtes van de valleien en de Veronese heuvels staan", zegt Stefano.
Het product heeft een grootte variërend van 22 tot maximaal 26 mm: "Onze kersen hebben meestal niet het niveau van andere kersen, zoals de Ferrovia variëteit in Puglia. De kersen worden verpakt in bakken van 500 gram en 1 kg, in dozen van 2 kg en in bulkverpakking van 5kg."Bragantini verpakt de kersen onder de merkeigenaren Romeo & Juliet en Cherry Passion, maar werkt ook voor het private label van supermarkten. Het merendeel van de goederen is bestemd voor de Italiaanse groothandelsmarkt in Noord-Italië.

Contact:
Bragantini Marco e Figli S.r.l.
Viale del Lavoro, 54
37036 S. Martino B.A. Verona - Italië
Tel: +39 045 8780177
Fax: +39 045 992462
Email: s.pezzo@cherrypassion.com

Publicatiedatum: 8-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: