Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

512 mln dollar omzet voor Calavo in eerste halfjaar

Groter volume avocado “goed voorteken”

Tholen – In vergelijking met vorig jaar vallen de cijfers over het tweede kwartaal iets lager uit, maar daar moet de kanttekening bij gemaakt worden dat vorig jaar in het tweede kwartaal de markt gekenmerkt werd door extreem hoge prijzen. Calavo sluit de boeken over het tweede kwartaal met een omzet van 264,4 miljoen dollar. Over het eerste halfjaar boekte het bedrijf een omzet van 512 miljoen dollar (2017: 496,7 mln)

Calavo sluit de boeken over het tweede kwartaal van het boekjaar (eindigend op 30 april) met een netto-inkomen van 14,1 miljoen dollar. Dat is een groei van 9% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet over dezelfde periode viel iets lager uit en staat op 264,4 miljoen dollar tegen 270,2 miljoen dollar een jaar eerder.

"Het verssegment noteerde dubbele groeicijfers in het volume avocado's," licht Lee E. Cole, Chairman, President en CEO toe. De prijsstelling bleef in lijn met de historische cijfers, terwijl het tweede kwartaal van 2017 gekenmerkt werd door een snel oplopende prijs. "Ondanks het grotere volume was het resultaat op vergelijkbare basis dit jaar lager." Hij wijst er op dat de resultaten vorig jaar extra hoog uitvielen doordat de vraag het aanbod aanzienlijk overtrof.

Over het eerste halfjaar van boekjaar 2018 steeg het netto-inkomen met 17% naar 21,3 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 18,2 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 512,3 miljoen dollar. Dat is 3% meer dan de 496,7 miljoen dollar van een jaar eerder. Het verssegment noteerde een omzet van 137,9 miljoen dollar, wat 11% lager ligt dan in 2017. Het resultaat valt lager uit doordat er binnen de categorie vers (tomaten) de omzet lager uit viel.

"De vraag naar verse avocado's en de consumptie houden een opwaartse trend vast. Het grotere aanbod van dit jaar, tot 20% meer dan vorig jaar, is een goed voorteken voor ons als marktleider," aldus Cole. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van het jaar avocado's uit Californië, Mexico, Peru en Colombia op de markt te brengen. "We anticiperen op dubbele groeicijfers in volume voor avocado."

Klik hier voor meer informatie over de cijfers
.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018