Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Italiaanse tafeldruiven van Ortofrutta Mele op de markt

"Als ik had gewild dan had ik de tafeldruiven een week geleden al op de markt kunnen brengen. Toch wacht ik hier liever nog een paar dagen mee omdat de druiven nu in de fase van veraison (rijping) zitten. Het is beter om een excellent product op de markt te brengen, zeker in een seizoen zoals deze waarin de druiven er fantastisch uitzien." Dat zegt Michele Sodano (foto hieronder), die verantwoordelijk is voor de in- en verkopen van Ortofrutta Mele gevestigd in Somma Vesuviana.



"Het gebied waar we beginnen met de oogst is ligt het dichtst bij de zee. De vroegrijpheid van lokale druiven was een beetje vertraagd door de kou van een paar weken geleden. In tegenstelling tot de sinaasappelen kopen we de druiven direct vanaf de plant. In overleg met de teler worden de trossen geselecteerd en nu het klimaat goed is, hebben de meest vroegrijpe druiven al zo'n 13-15 graden brix bereikt."



De oogst zal in ten minste drie verschillende stappen plaatsvinden. Michele meldt dat Ortofrutta Mele de verkoop van Siciliaanse druiven zal voortzetten tot de aankomst van het soortgelijke product uit het Grottaglie-gebied in Puglia.



"Ook in de regio Taranto zorgen we voor een aantal bedrijven, dankzij de ervaring en het werk van mijn oom Alfonso Polise. De aankoop is altijd gericht op het verkrijgen van een kwaliteitsproduct en in feite is selectie belangrijker dan opbrengsten per hectare. Gewoonlijk denkt een teler alleen aan de hoeveelheden, maar als een plant teveel trossen heeft, neemt het fruit geen kleur of smaak aan. Kwaliteit verkrijgen betekent dat er investeringen moeten worden gedaan, die volledig worden ondersteund door ons commerciële bedrijf. Het is bijvoorbeeld essentieel om de kleinere clusters te elimineren om de ontwikkeling van de beste te bevorderen", zegt Michele.




"Ik vind het vervelend dat er soms producten worden aangeboden die nog niet rijp zijn want zo komt de markt in moeilijkheden. Mijn gezicht staat letterlijk op het spel want ik ben afgebeeld op een vrachtwagen, samen met het logo van Ortofrutta Mele en een tekening van een bij. Als ik zie dat ons familiebedrijf groeit, zelfs in een crisisperiode, dan betekent dit dat we goed werk leveren."



Michele vertelt ook dat er onlangs een nieuw landbouwbedrijf is opgericht: Sodano & Polise Srl: "Naast het verzorgen van marketing zijn mijn oom Alfonso en ik ook gestart met een reeks acquisities van landbouwgrond in Campanië, Sicilië en Puglia. Op deze manier kunnen we ook onze eigen hoeveelheden bepalen."

Contact:
Michele Sodano
Tel.: +39 333 3367869
Ortofrutta di Mele Carmela sas

Via Orlando 29
80049 Somma Vesuviana (NA)
Tel.: +39 (0)81 5307933
Fax: +39 (0)81 5308624
Email1: ortofruttamele@libero.it
Email2: ortofruttamele@legalmai.it
Publicatiedatum: