Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waitrose verpakt tomaten in trays van tomatenblad en kringloopkarton

Waitrose vermindert het gebruik van plastic door trays te introduceren die gemaakt zijn van de restvezels van tomatenplanten. De verpakking, die vervaardigd is uit gedroogde tomatenplanten en kringloopkarton, zal gebruikt worden voor het verpakken van biologische Duchy tomaten. Voor het maken van deze milieuvriendelijke verpakking worden de bladeren en ranken van tomaten gebruikt die anders weggegooid zouden worden. 

Na een succesvolle proef in 2017, zullen de Duchy cherrytomaten van Waitrose vanaf half juni in hun nieuwe gerecyclede verpakking in de schappen staan. De overige tomaten in het Duchy-assortiment zijn vanaf eind juli in de nieuwe bruine verpakking te koop. De verpakking wordt vervaardigd middels een ingewikkeld procedé waarbij de nieuwste technieken worden toegepast om de gedroogde tomatenbladeren te vermengen met het gerecyclede kartonpulp. Deze innovatieve verpakking is goed te recycleren en zal dienen ter vervanging van plastic punnets. 

Nicola Waller van Waitrose: "We kijken serieus naar alternatieve verpakkingsmaterialen. Voor deze verpakking worden materialen gebruikt die anders weggegooid zouden worden en dat is natuurlijk geweldig. We gaan ervoor zorgen dat tegen 2025 alle verpakkingen van onze huismerkproducten recycleerbaar (met vermelding van logo), herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zijn en het zoeken naar alternatieve verpakkingsformats maakt ook onderdeel van dit proces uit."

Een andere recente innovatie die Waitrose op het gebied van verpakkingen heeft doorgevoerd, zijn de dozen van haar linzen- en erwtenpasta die deels vervaardigd zijn uit peulvruchten. Hierdoor is er 15% minder cellulose nodig en wordt de uitstoot van broeikasgassen met 20% gereduceerd. 

De retailketen gebruikt ook alternatieve materialen voor haar Waitrose Duchy biologische eieren door een mengsel van raaigras en gerecycled papier te gebruiken. Hiermee wordt jaarlijks 77 ton hout en papier bespaard en daarnaast is er 60% minder water nodig dan voor de productie van traditionele eierdozen. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018