Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Partner van Mission Produce begint avocadoplantage

Mr. Avocado investeert in Chinese avocadoteelt

Mr Avocado, marktleider op het gebied van eetrijpe avocado's in China, heeft bekendgemaakt dat het haar eerste avocadoplantage in Yunnan aan zal leggen in het zuidwesten van het land. 

Het bedrijf zal lokaal een plantage beginnen onder de naam Yunnan Avocado Agriculture Development Limited. Deze nieuwe onderneming zal het huidige Mr- Avocado ondersteunen en zal zaailingen kweken en fruit gaan produceren, verwerken en vermarkten met de ambitie een volledig geïntegreerde Chinese avocado-toeleveringsketen tot stand te brengen. 

Mr. Avocado werkt samen met de Yunnan Academy of Agricultural Sciences. Het bedrijf laat weten 'veel vertrouwen in de binnenlandse avocadoteelt te hebben en grote mogelijkheden te zien op de Chinese markt'. 

Mr. Avocado is partner van Mission Produce, een Amerikaanse avocadoteler en -exporteur. 

Foto genomen in één van de avocadoplantages van Mission Produce in Californië

Het grootste sorteer- en pakstation van Mission Produce 

Mr. Avocado werk nauw samen met Mission Produce in de Verenigde Staten en Pagoda, één van de grootste fruitretailers in China. Het bedrijf werd mede opgericht door Lantao International en heeft onlangs geïnvesteerd in een tweede avocadorijperij in het zuiden van China, na eerder een rijperij in Shanghai geopend te hebben. 

Sinds Mr. Avocado in april vorig jaar begonnen is met het aanbieden van eetrijpe avocado's op de Chinese markt maakt het merk naam dankzij haar goede prijs-kwaliteitverhouding en de uitmuntende smaak van haar product.

Een avocadokwekerij van Mission Produce in Peru

Mission Produce is één van de grootste avocadotelers ter wereld. Het bedrijf bezit grootschalige plantages in Californië, Peru, Mexico, Chili, Colombia en Zuid-Afrika. Daarnaast beschikt het over een schat aan ervaring in het telen van avocado's onder verschillende klimatologische omstandigheden. 

Momenteel is de Chinese avocadomarkt volledig afhankelijk van de import. Gezien de huidige ontwikkeling van de markt is de vraag enorm gegroeid. Op dit moment heeft de wereldwijde sector moeite om de groei van lokale markten bij te houden.

Alle betrokken partners zijn van mening dat de plantage in Yunnan een belangrijke stap is voor de lokale Chinese avocadoteelt. Mr. Avocado opent in juni ook een tweede rijperij in het zuiden van China. Voor meer informatie:

Mr. Avocado

Yunnan Avocado
Tel: +86 875 2811 122 
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018