Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Tour de France' voor bananen uit Guadeloupe en Martinique

Dit jaar zullen de renners in de Tour de France getrakteerd worden op bananen uit Guadeloupe en Martinique. Vanaf de start op 7 juli in de Vendéé tot aan de finish op Champs-Elysées op 29 juli zal La Banane Française zowel officieel leverancier als sponsor zijn van de Ronde van Frankrijk 2018 die dit jaar voor de honderdvijfde keer gereden wordt.


Van links naar rechts: Christian Prudhomme (directeur van de Tour de France), Audrey Ktourza (marketingmanager), Philippe Ruelle (algemeen directeur van la Banane Française), Géraldine Mbarga Mboa (public relations-manager) en Yann Le Moenner (algemeen directeur van A.S.O.)
Foto met dank aan A.S.O.


De bananen uit Guadeloupe en Martinique worden door 600 onafhankelijke telers onder de West-Indische zon geteeld en voldoen aan de strengste milieu- en maatschappelijke normen. Daarnaast zijn ze de enige Franse bananen. Tour de France directeur Christian Prudhomme is nu al zeer enthousiast over de tijdelijke samenwerking; "Ik ben er trots op een partner in de Tour te mogen verwelkomen die ook belang hecht aan familiewaarden en goede landbouwpraktijken met ook nog eens een zeer smakelijk resultaat!"

De Franse bananen worden geteeld op familiebedrijven in Guadeloupe en Martinique. Zo'n 600 onafhankelijke telers verkopen jaarlijks 270.000 ton bananen. Nadat zij er al ruim twintig jaar lang voorbeeldige landbouwpraktijken op nahouden met gewasrotatie, toepassing van biologische gewasbescherming en bedekte teelt om de biodiversiteit te bevorderen, blijven zij innoveren om de impact op het milieu te minimaliseren en de beste bananen te telen. 


Voor meer informatie: www.bananeguadeloupemartinique.com

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018