Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

met tegenmaatregelen wordt AGF-export hard getroffen

Appeltelers uit Washington zetten zich schrap voor importheffingen Mexico

Appeltelers uit Washington zoeken nieuwe markten als compensatie voor het verwachte verlies nadat Mexico (de grootste importeur van hun product) de importtarieven verhoogde.

Mexico kondigde de tariefverhogingen afgelopen dinsdag aan. De Mexicaanse actie komt als wraak op Trumps tarieven voor geïmporteerd staal. Andere producten zoals aardappelen, bourbon whisky en cranberries staat een verhoging van 15 tot 25% te wachten. Deze verhogingen zijn een reactie op de door de VS opgelegde tarieven op Mexicaans staal en aluminium van afgelopen vrijdag.

De export van appelen uit Washington naar Mexico wordt geraamd op een waarde van 169 tot 212 miljoen euro per jaar. Het is de grootste markt voor appelen uit de VS.

Volgens Ric Valicoff, een teler uit Yakima Valley, heeft Mexico een economisch belang in de appeloogst uit Washington, omdat veel Mexicaanse seizoenarbeiders werk vinden in de fruitsector en een groot gedeelte van hun loon naar hun thuisland sturen. Volgens seattletimes.com hopen de telers uit Washington dat deze handelsoorlog niet lang zal duren.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018