Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roelant Komen, Fairtasa:

"Verkoop bio-limes in de lift"

Tholen - Bij Fairtrasa in Poeldijk staat het seizoen met Mexicaanse bio-limes weer op punt van beginnen. "Wij werken al enkele jaren met Mexicaanse leveranciers en zij breiden hun productie jaarlijks uit, maar de meeste concurrentie met bio-limes komt de laatste jaren vanuit de Dominicaanse Republiek en Colombia", vertelt Roelant Komen. Volgens de importeur zorgt de invoer vanuit deze landen voor iets meer druk op de markt. "Enkele jaren geleden waren we nog één van de weinige importeurs en hadden we bijna het alleenrecht. Toen was het prijsniveau nog aanzienlijk hoger, maar nog altijd is de vraag naar bio-limes in veel gevallen een echte vraagmarkt."



"De afgelopen maanden kregen we al wel wat limes binnen, maar wel op onregelmatige basis en te weinig om programma's mee af te spreken. Daar komt eind van de maand verandering in. Dan komen de volumes echt los", vertelt Roelant. Hij noemt het prijsverschil met de conventionele limes behoorlijk. "Het is ook een heel ander product. Omdat de bio-limes niet met wax worden behandeld, zijn ze lichter van kleur en hebben ze ook een kortere houdbaarheid. Omdat de Braziliaanse bio-limes verplicht behandeld moeten worden van overheidswege, om verspreiding van citruskanker tegen te gaan, is het dus onmogelijk om daar een bio-certificaat voor te krijgen."

Fairtrasa zet de bio-limes door heel Europa af. "Duitsland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn wel de belangrijkste markten. Zuidelijkere landen zijn nog niet geïnteresseerd in bio-limes. Traditiegetrouw is de zomer de beste periode om limes af te zetten. Overigens is de afzet van bio-limes ook sterk afhankelijk van de afzet van biologische citroenen. Wanneer de overzeese citroenen krap en duur zijn - en het prijsverschil met de limes niet zo groot is - verkoop je meer bio-limes. Gezien de krappe beschikbaarheid van bio-citroenen uit Zuid-Afrika voorzie ik dit jaar daarom wel extra mogelijkheden met de verkoop."

Voor meer informatie:
Roelant Komen
Fairtrasa Holland
ABC Westland 208
2685 DC Poeldijk
Tel: 0174-291600
roelant@fairtrasa.nl
www.fairtrasa.com