Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nettowinst Greenyard 3,4 miljoen euro

De Belgische groenten- en fruitgroep Greenyard heeft het gebroken boekjaar 2017-2018 op 31 maart afgesloten met een omzet van 4,17 miljard euro. Dat betekent een daling van 1,7% in vergelijking tot het voorgaande boekjaar. De brutobedrijfswinst (REBITDA) zakte met 3,8% tot 140,2 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 3,4 miljoen euro tegenover 700.000 euro over boekjaar 2016/2017.

De omzet van het onderdeel Fresh van Greenyard daalde met 2,4% voornamelijk omwille van gedeeltelijk volumeverlies. Het onderdeel Long Fresh's kende een interne groei van 0,1%, maar ondervond wel een wisselkoersimpact. De omzet van het onderdeel Horticulture groeide met 20,2% voornamelijk gedreven door de overname van Mykogen overname en een positief wisselkoersresultaat

Bij het onderdeel Fresh daalde het bedrijfsresultaat REBITDA met 7,0 miljoen euro doordat marges aangetast werden door volumeverlies. Voor het onderdeel Long Fresh's verbeterde de REBITDA met 0,2 miljoen euro, voornamelijk door een verbeterde productmix en een verhoging van de prijzen in diepvriesproducten, maar grotendeels tenietgedaan in 'kant-en-klaar' door prijsverhogingen in grondstoffen die niet konden doorgerekend worden aan de klant omwille van jaarcontracten, en hogere productiekosten. De winstgevendheid van Horticulture verbeterde met 1,5 miljoen dankzij een positieve overname impact, die deels tenietgedaan werd door het uitstel van de verwachte lente-verkoop in maart omwille van het slechte weer in Belgiƫ.
Publicatiedatum: