Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

GoodBerry werkt aan klimaatbestendige kleinfruitproductie

Klimaatverandering kan grote gevolgen hebben voor de kleinfruitproductie in Europa. Binnen het EU-project GoodBerry wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe kleinfruitrassen en teeltmethoden die bestand zijn tegen hoge temperaturen en ongunstige weersomstandigheden. Het project richt zich op aardbei, framboos en zwarte bes.
GoodBerry ging in maart 2016 van start en inmiddels zijn de eerste proefresultaten verzameld. Pas na afronding van het project, begin 2020, zullen de resultaten worden gepresenteerd. Eén van de deelonderzoeken is het ontwikkelen van moleculaire technieken die ingezet kunnen worden bij de veredeling van kleinfruitrassen. Daarnaast wordt in diverse productiegebieden onderzoek gedaan naar de groei van planten en teelttechnieken onder verschillende klimaatomstandigheden.

Bekijk hier een filmpje van het project of kijk op goodberry-eu.eu.Het project heeft een budget van 4,87 miljoen euro. De universiteit van Málaga coördineert het project dat wordt uitgevoerd door negentien partners in tien landen. Naast Europese instituten en bedrijven in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Noorwegen, Polen en Groot-Brittannië, nemen ook een Chileense en Chinese universiteit deel aan het onderzoek.

Bron: NFO

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018