Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF

De Poolse machinefabrikant Sorter heeft een multilijns cupsorteermachine ontwikkeld voor een breed scala aan groenten en fruit en die in het bijzonder geschikt is voor kwetsbare en onregelmatige gevormde producten zoals peren, mango's en avocado's. 



"Onze CUP sorteermachines behoren tot de meest universele onder de sorteermachines. Ze werden ontworpen voor het sorteren van AGF met een diameter van ø 50 mm tot ø 130 mm. De modellen met de cupaanvoerbanden zijn ideaal voor appelen, tomaten en citrus. Ze zijn ook prima te gebruiken voor grotere fruitsoorten zoals mango's en avocado's en onregelmatig gevormde producten zoals peren. De beschikbare modellen met meerdere lijnen maken het mogelijk een opstelling te maken bestaande uit twee tot zes lijnen. De snelheid van de machine is afhankelijk van het type product dat gesorteerd wordt en de instellingen van de betreffende sorteermachine. Doorgaans bereikt een cupsorteerder een snelheid van 3 ton per uur per lijn," legt Anita Kacprowicz van Sorter uit. 



"Iedere machine is uitgerust met borstels om de producten gelijkmatig over de transportband te verdelen en ze op deze manier tegen beschadiging te beschermen. Daarnaast zijn de oppervlakten en lassen bedekt met een hoogwaardig, zacht en beschermend materiaal. Iedere lijn kan voorzien worden van een voorsorteergedeelte, een waterafvoersysteem met een lift, een krachtige losrobot of uitgebreid worden met verpakkings- of palletiseerapparatuur. 

De universele band kan aangepast worden aan elke groenten- of fruitsoort die op dat moment gesorteerd dient te worden en omdat Sorter rechtstreeks betrokken is bij het ontwerp van de machines is het eveneens mogelijk om de machine aan te passen aan de specifieke wensen en behoeften van de klant. 



"Voor degenen die op zoek zijn naar een kleine, sorteerder met meerdere lijnen, hebben we ook een rollerbaansysteem met een een MSO-band. Naast de compacte afmetingen ten opzichte van de cupsorteermachines heeft deze machine als groot pluspunt dat hij een geïntegreerde rollerbaan heeft die de gesorteerde producten voortbeweegt zonder dat deze naar het volgende segment verplaatst worden tijdens het meten van de betreffende parameters. Hierdoor blijft de hoge kwaliteit van de producten behouden, wordt het risico op beschadiging van kwetsbare groente- en fruitsoorten geminimaliseerd en kan nauwkeurig, realtime gemeten worden."



Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter
Tel: +48 377 99 99
Fax: +48 377 99 98
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.pl
Publicatiedatum: